Nadia blev stukket ned på jobbet - nu risikerer hun at miste huset

Nadia Pedersen blev overfaldet, da hun var på arbejdet på bostedet Sundbygård, og det har både psykiske og økonomiske konsekvenser for hende. Hun mener derfor, at man skal holdes skadesløs i sådanne tilfælde.
Modelfoto: Scanpix/Iris

I slutningen af maj blev Nadia Pedersen overfaldet af en beboer på bostedet Sundbygård. Episoden var så voldsom, at hun i dag stadig er mærket af den.

Nadia Pedersen får derfor sygedagpenge, og det er langt fra nok til at dække de månedlige udgifter. Hun frygter derfor, at hun må gå fra hus og hjem efter den skæbnesvangre episode, skriver Fagbladet FOA.

- Jeg har udgifter for 18.000 kroner om måneden og aner ikke, hvad jeg skal gøre til den næste 1. i måneden, siger hun til Fagbladet FOA.

Overfaldet skete, da hun var mødt ind som vikar på Sundbygård. Hun var alene, da beboeren nærmede sig hende og pludselig trak en stor køkkenkniv.

- Jeg når lige at registrere, at det er en OBH-kokkekniv, han holder. Så pisser jeg i bukserne og skriger, men jeg kunne ikke skrige ret højt. Han hugger ud efter hoved og hals, mens han siger dø, dø, dø, fortæller hun til Fagbladet FOA.

En kollega kommer hende til undsætning, og hun slipper med livet i behold. Reaktionen kommer først to dage senere, da hun bliver ringet op fra sin datters skole og får at vide, at datteren havde slået sig og var på skadestuen.

Det gav hende koldsved og hjertebanken, og de efterfølgende dage havde hun besvær med at sove og så hele tiden overfaldet for sig. Til sidst gik hun til lægen, der mente, hun havde tegn på PTSD.

Udover den økonomiske byrde, som Nadia Pedersen endnu ikke ved, hvordan hun skal løfte, har episoden også haft konsekvenser på det personlige plan.

Til Fagbladet FOA fortæller hun, hvordan hun har isoleret sig fra venner, har mistet et forhold, hun var glad for, og kører mere på autopilot over for datteren.

Nadia Pedersen betegner sig selv som en stærk person og tror, andre vil reagere voldsommere end hende. Hun mener derfor også, at man skal holdes skadesløs - i hvert fald i en periode - i sådanne tilfælde.

Jan Jensen, der er borgerchef, betegner over for Fagbladet FOA sagen som "trist", og siger, at de vil tage kontakt til Nadia Pedersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.