Nabo beskylder prins Henriks ven for at lyve efter frifindelse for vold

Modeskaber og ven af kongehuset Erik Brandt blev frifundet for vold, beklagede sit temperament og beskyldes nu for at lyve.
Erik Brandt og naboen har kendt hinanden i mange år. Naboparret Thylander deltog ved Margit Brandts begravelse.
Erik Brandt og naboen har kendt hinanden i mange år. Naboparret Thylander deltog ved Margit Brandts begravelse. Foto: Scanpix/arkiv

Ganske få timer efter prins Henriks gode ven gennem mange år, den 72-årige modeskaber Erik Brandt, onsdag blev frikendt i Københavns Byret for vold mod naboens søn, er striden blusset op igen.

Erik Brandt var tiltalt for at have skubbet til nabosønnen under en konflikt om deres hunde.

Denne gang er det en ren fight på ord. I en skriftlig udtalelse siger naboen Lars Thylander ifølge Ekstra Bladet:

"Det glæder mig, at det kom helt tydeligt frem, at min hustru ikke havde sparket Brandts hund, eller at min søn på nogen måde skulle have truet. Sådan foregår det ikke i vores familie."

Han kalder det for "sørgeligt og uværdigt" at se den kendte erhvervsmand og modeskaber lyve i retten. 

Men at Erik Brandt skulle have løjet i retten, vil sagens hovedperson slet ikke selv høre tale om. 

- Jeg har ikke løjet i retten, det gør man ikke. Jeg har fremsat den sag, som jeg husker den. Jeg har rakt hånden frem til dem og skrevet en sms om, at vi skulle komme videre og har ikke hoveret over frifindelsen. Og så siger han det her. Hvad er det for en måde at blive gode venner på? Jeg gider ikke mere, men hvis han vil have en injuriesag, får han det, siger han til Ekstra Bladet.

De to naboer i opgangen på den mondæne adresse Esplanaden i København har kendt hinanden i mange år. Lars Thylander og hustruen Maja Thylander deltog ved begravelsen af Erik Brandt hustru, som døde i 2011.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.