Nådesløst jordskælv: Mere end 2300 omkommet

Det samlede dødstal i Nepal, Indien og Tibet har passeret 2300.
Det samlede dødstal efter lørdagens jordskælv i Nepal er over 2000 døde, størstedelen i Nepal.
Det samlede dødstal efter lørdagens jordskælv i Nepal er over 2000 døde, størstedelen i Nepal. Foto: Niranjan Shrestha/AP

Kraftige efterskælv rystede søndag Nepal og udløste panik blandt mange indbyggere efter lørdagens jordskælv, som har kostet over 2300 mennesker livet.

Det Nationale Kriseoperationscenter i Kathmandu siger til AFP, at mindst 2352 er omkommet i Nepal, mens 6.239 er blevet kvæstet.

En talsmand for det nationale politi, Kamal Singh Bam, siger til AFP:

- Vi har sat alle vores ressourcer ind på eftersøgnings- og redningsaktioner, siger Bam, som tilføjer, at helikoptere er sendt ud for at overflyve øde beliggende områder.

- Vi søger efter overlevende i murbrokkerne, siger han.

Internationale nødhjælpsgrupper har intensiveret deres indsats i mange områder, men hjælpeindsatsen vanskeliggøres af manglende kommunikationslinjer og jordskred.

- Vi ved, at der både i byer og landområder er steder, som er isoleret fra omverdenen på grund af jordskred, siger Mike Bruce, der er regional kommunikationsleder for hjælpeorganisationen Plan International.

- Folk sover i gaderne og laver mad uden for, Og vi taler om de meget, meget fattige områder i Nepal, hvor befolkningen i forvejen var stærkt belastet af vanskelige vilkår, siger Mike Bruce.

Mobilnetværkene i Nepal synes søndag at være i drift igen.

Røde Kors udtrykker bekymring for mange landsbyindbyggere i området tæt på skælvets epicenter. Det kraftige jordskælv, der ramte Nepal lørdag, skete mellem Kathmandu og Nepals næststørste by, Pokhara.

I det seneste døgn er Nepal blevet ramt af adskillige efterskælv. Søndag har et kraftigt efterskælv på 6,7 i styrke ifølge USGS ramt Nepal på grænsen til Tibet, rapporterer flere internationale medier.

Efterskælvet skete nordøst for Nepals hovedstad, Kathmandu, i 10 kilometers dybde, meddeler USGS.

Lørdagens jordskælv er det værste i Nepal i mere end 80 år. Det blev målt til styrke 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning (USGS). Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.