Én meldes dræbt af syriske raketter i tyrkisk grænseby

Raketter affyret fra Syrien har ramt den tyrkiske grænseby Kilis og dræbt en person, siger borgmester.
Op mod otte raketter affyret fra syrisk territorium er tirsdag ramt ned i den tyrkiske grænseby Kilis og har dræbt én person og såret to andre.
Op mod otte raketter affyret fra syrisk territorium er tirsdag ramt ned i den tyrkiske grænseby Kilis og har dræbt én person og såret to andre. Foto: Halit Onur Sandal/AP

En person er død, og to andre er såret, efter at op mod otte raketter affyret fra syrisk territorium tirsdag er ramt ned i det sydlige Tyrkiet.

Det oplyser tyrkiske sikkerhedskilder og borgmesteren i den tyrkiske grænseby Kilis, Hasan Kara, til flere tyrkiske medier.

Ifølge borgmesteren ramte flere af raketterne ned i tomme områder, men én ramte nær en skole og dræbte en person og sårede to andre, heraf en alvorligt.

Det står ikke umiddelbart klart, præcist fra hvilket område i det nordlige Syrien raketterne blev affyret fra.

Tv-stationen NTV rapporterer dog, at området, som raketterne blev affyret fra, er kontrolleret af den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Angrebet kommer, efter at tyrkiske styrker i løbet af de seneste to uger har lanceret gentagne artilleriangreb mod Islamisk Stats positioner i Syrien.

I midten af januar blev en vicevært og en elev dræbt på en skole i Kilis, da skolen blev ramt af en raket affyret fra IS-kontrollerede områder i Syrien.

Tyrkiet støtter våbenhvilen i Syrien, som dog ikke omfatter Islamisk Stat eller Nusrafronten.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.