Mystisk sag: Jyttes mand tog i Tivoli - kom aldrig hjem

Morten Peder Oxvang Mortensen stod af S-toget i Glostrup om aftenen 20. oktober. Siden er han ikke set.
Morten Peder Oxvang Mortensen blev efterlyst via Twitter 21. oktober. Da han forsvandt var han iført sort skindjakke, sorte jeans, sorte sko. Han er 192 centimeter høj.
Morten Peder Oxvang Mortensen blev efterlyst via Twitter 21. oktober. Da han forsvandt var han iført sort skindjakke, sorte jeans, sorte sko. Han er 192 centimeter høj. Foto: Københavns Politi

For fem uger siden sagde Jytte Lawsen farvel til sin mand. Han skulle i tivoli og møde nogle venner.

- Jeg råbte god fornøjelse, og så var han ude af døren, siger Jytte Lawsen i ’Go’ aften Danmark’ onsdag.

Siden har hun ikke set sin mand gennem 30 år.

Klokken 19.05 om aftenen stiger den 68-årige Morten Peder Oxvang Mortensen ud af S-toget i Glostrup. Det er der ikke noget usædvanligt i. Det mystiske er bare, at han er kørt i den modsatte retning af parrets hjem på Østerbro i København.

Da Morten Peder Oxvang Mortensen stiger ud af toget går han roligt og langsomt han ad perronen og ned ad trappen.

Det viser overvågningsbilleder, som "Station 2 Efterlyst" er i besiddelse af.

Politiet har ingen spor

Københavns Politi har undersøgt busser, taxaer og øvrige tog, og der er ikke noget, der tyder på, at han har benyttet dem. Politiet kan således ikke opklare, hvad den 68-årige mand skulle i Glostrup eller, hvor han tog hen, efter han stod af toget.

Han har heller ikke anvendt sin telefon.

Jytte Lawsen fortæller i ’Go’ aften Danmark’, at Morten Peder Oxvang Mortensen ikke tidligere har haft demenslignende tendenser, men at han har haft en sygdom, der måske har betydet noget.

- Han har pacemaker og skulle spare lidt på saltet, så saltbalancen var en smule i uorden. Det gør, at man kan blive en smule – ikke konfus – men man kan tabe tråden et øjeblik. Men ikke noget, der kunne gøre, at han forsvinder, siger Jytte Lawsen til TV 2.

Morten Peder Oxvang Mortensen forsvandt 20. oktober. Oplysninger om hans forsvinden kan gives til Københavns Politi på telefon 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.