Mystisk grise-fænomen på nordjysk gård: Forskere mangler svar

Forskere kan ikke forklare, hvorfor grisene på en nordjysk gård opfører sig på en besynderlig måde.
En flok nordjyske grises gådefulde opførsel og et landmandspars søvnproblemer er fortsat et mysterium for forskere. Grisen på billedet har ikke med sagen at gøre.
En flok nordjyske grises gådefulde opførsel og et landmandspars søvnproblemer er fortsat et mysterium for forskere. Grisen på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Arkiv

Det er forsat en gåde, hvorfor grisene på en nordjysk svinefarm ved Dronninglund bider hinanden i halen og ikke vil være i bestemte stier. Det oplyser DR Nordjylland.

Problemet har stået på i flere år. Derfor indkaldte man forskere fra flere institutioner som foretog målinger på ejendommen.

De viser, at der er strøm i jorden ved bygningerne, hvilket fremgår af en ny rapport - men den giver ikke en løsning på problemerne, siger specialkonsulent Erik Damsted fra Videncenter for Svineproduktion.

- Vi ved ikke rigtig, hvor vi skal sætte ind. Det er det vanskelige i denne sag, siger han.

Det mystiske fænomen går ikke kun ud over grisene. Landmandsparret sover så dårligt om natten, at de har måttet flytte soveværelset fra stuehuset til en skurvogn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.