Myndigheder viser indsats op til terrorangreb

Justitsminister Mette Frederiksen (S) holder torsdag pressemøde om myndigheders indsats op til terrorangreb.
Her ses Krudttønden på Østerbro efter terrorangrebet. Torsdag aften holder justitsminister Mette Frederiksen pressemøde, hvor hun fortæller om myndighedernes indsats.
Her ses Krudttønden på Østerbro efter terrorangrebet. Torsdag aften holder justitsminister Mette Frederiksen pressemøde, hvor hun fortæller om myndighedernes indsats. Foto: MADS NISSEN/POLFOTO

Hvem gjorde egentlig hvad op til terrorangrebet i København den 14.-15. februar i år.

Det får offentligheden måske et nærmere indblik i, når justitsminister Mette Frederiksen (S) torsdag aften holder pressemøde på baggrund af de redegørelser, som Kriminalforsorgen, Domstolsstyrelsen, Rigsadvokaten og Københavns Kommune nu har afleveret.

Redegørelserne fra de forskellige myndigheder kommer efter ønske fra Folketingets retsudvalg, som blandt andet har bedt om en beskrivelse af myndighedernes håndtering af oplysninger om den formodede gerningsmand, Omar El-Hussein.

Derudover er Kriminalforsorgen blevet bedt om at aflevere en beskrivelse af fængselsvæsnets generelle indsats mod radikalisering og ekstremisme.

Det er dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke de fulde redegørelser, som offentligheden får indblik i. Det skyldes, at der er personfølsomme oplysninger i materialet.

Redegørelserne har været undervejs i tre uger.

Ud over dem, der - i hvert fald delvist - vil blive fremlagt torsdag, er også politiet og PET blevet bedt om at redegøre for håndteringen af terrorangrebet. De har imidlertid en længere frist på yderligere tre uger, før de skal ligge klar.

Terrorangrebet i København kostede to ofre livet, samt den formodede gerningsmand selv.

Det første offer blev skudt og dræbt på klos hold under et debatarrangement i krudttønden med den svenske tegner Lars Vilks på Østerbro. Det andet offer blev dræbt flere timer senere foran synagogen i Krystalgade, hvor han var privat vagt for et arrangement i synagogen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.