Myndigheder forbyder prins William

En fransk domstol har nægtet et forældrepar at navngive deres lille baby "Prins William" for at sikre barnet mod en "livslang hån".
Prins William får ikke en fransk navnebror. Det har en domstol bestemt.
Prins William får ikke en fransk navnebror. Det har en domstol bestemt. Foto: John Stillwell/AP

"Hvad er barnets navn?", spørger præsten forældrene ved døbefonten, og for et fransk par har en domstol nu afgjort, at svaret i hvert fald ikke bliver "Prins William".

Afgørelsen fra den franske domstol falder, efter et forældrepar fra byen Perpignan anmodede om at navngive deres lille pode efter den royale tronarving i Storbritannien.

Mens navnet William i Storbritannien topper blandt de mest populære drengenavne, fastslog den franske domstol, at navnet "Prins" ikke er "egnet for et barn".

Navnet "Prins William" er ikke forbudt i Frankrig, men en artikel i den franske civilret forbød alligevel forældrene at benytte det kongelige navn, fordi det er i "barnets tarv" ikke at hedde det. Domstolen mente simpelthen, at navnet ville være en "livslang hån mod barnet", skriver det franske medie L'Independant ifølge avisen Hello! Magazine.

Da det franske forældrepar måtte strege "Prins William" på navnelisten, søgte de i stedet om at døbe deres lille guldklump "Mini Cooper", men også dét kreative bud blev bandlyst af den franske domstol, der tog stilling til navnestriden.

Også i Danmark er William et vældig populært navn til de små. Navnet topper listen over mest populære drengenavne i 2014.

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er der i øvrigt tre danskere, der hedder Prins til fornavn.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.