TERROR I KØBENHAVN

Muslim hylder terrormistænkt på Facebook

Det kan næsten ikke blive mere direkte, så jeg ville da ikke blive overrasket, hvis politiet rejser sigtelse, mener ekspert.
Udtrykket "Allah yerhamak" er arabisk med betydningen Allah velsigne dig.
Udtrykket "Allah yerhamak" er arabisk med betydningen Allah velsigne dig. Politiet

En 26-årig aarhusianer med palæstinensisk baggrund, AK, hylder på sin Facebook-side den afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein, som lørdag dræbte to civile og sårede fem politifolk ved to terroranslag i København.

Det skriver Jyllands-Posten.

Omar Abdel Hamid El-Hussein er af flere medier blevet identificeret som den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb i København. Dette er dog ikke bekræftet af politiet.

På Facebook-siden skriver den 26-årige under overskriften "Je suis Omar" - med henvisning til den franske støtte til ofrene for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris - følgende:

"Hvil i fred til vores kære bror Omar Abdel Hamid El-Hussein. Allah yerhamak. Vi er alle Omar."

Udtrykket "Allah yerhamak" er arabisk med betydningen Allah velsigne dig.
Hyldesten til gerningsmanden bag terrorangrebet i København blev lagt på Facebook-siden mandag eftermiddag, og efter få timer havde omkring 20 personer liket den.

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard siger om udsagnet på Facebook:

- Straffelovens bestemmelse om offentlig udtrykkelig billigelse af en terrorhandling kan godt komme ind i billedet her, men det er selvsagt op til domstolene, om paragraffen er overtrådt. Man har selvfølgelig lov til at skrive "Hvil i fred" om en afdød, også selv om der måtte være tale om en terrorist. Men sådan som udtrykket "Je suis ..." er blevet brugt efter attentaterne i Frankrig, er det jo nærliggende at forstå vendingen "Vi er alle Omar" som en sympatierklæring og en opbakning til det, der skete ved Krudttønden og synagogen i forgårs. Det kan næsten ikke blive mere direkte, så jeg ville da ikke blive overrasket, hvis politiet rejser sigtelse, siger Jørn Vestergaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.