Museum åbner seks dage efter turistmassakre

Hurtig genåbning af Bardo-museet i Tunis skal sende signal til både gerningsmænd og turister.
Tunesiens præsident, Beji Caid Essebsi, mindes ofre for Bardo-angrebet i Tunis. Tirsdag åbner museet igen for at vise, at attentatmændene ikke kan få frygten til at vinde over demokratiet. Arkivfoto
Tunesiens præsident, Beji Caid Essebsi, mindes ofre for Bardo-angrebet i Tunis. Tirsdag åbner museet igen for at vise, at attentatmændene ikke kan få frygten til at vinde over demokratiet. Arkivfoto Foto: Ali Louati/AP

Kun en uge efter det blodige angreb på Bardo-museet i Tunesiens hovedstad, Tunis, bliver dørene tirsdag igen åbnet op for besøgende, skriver AFP.

Over 20 mennesker - langt de fleste turister - blev dræbt, da tre bevæbnede mænd uden varsel åbnede ild på museet i det værste angreb i landet i mere end et årti.

Den lynhurtige genåbning skal ifølge museets ledelse sende en besked til gerningsmændene og ligesindede.

- Det er en udfordring, men også en klar besked: Vi vil vise, at de ikke har opnået, hvad de ville, siger museumsinspektør Moncef Ben Moussa.

I eftermiddag klokken 14.30 dansk tid finder den officielle genåbning sted, og det vil ske til musik af byens symfoniorkester og under overværelse af flere af landets notabiliteter.

Turisme udgør en markant del af indtægterne for Tunesien, der frygter, at sidste uges angreb vil få udlændinge til at vælge andre og mere trygge destinationer.

Tunesiens premierminister, Habib Essid, fyrede mandag seks politichefer.

- Han besøgte området i aftes, og han konstaterede adskillige mangler. Så han har besluttet at fyre et antal betjente, blandt dem politichefen i Tunis og politichefen for Bardo, lød det fra premierministerens talsmand, Mofdi Messedi.

Islamisk Stat har taget skylden for Tunis-angrebet, der var det blodigste i landet siden 2002.

Gerningsmændene bag attentatet er blevet identificeret som tunesere.

Netop tunesere er blandt de udlændinge, der i størst omfang er draget til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat og andre militante grupper.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.