DEBAT

Murer langer ud efter præst: Nej til 80 kroner i timen

Det er respektløst at foreslå, at håndværkere skal arbejde for en timeløn på 80 kroner, mener en murer.
Vi vil ikke arbejde til 80 kroner i timen, lyder det fra murer Louis Jacobsen, som her er fotograferet i en anden sammenhæng.
Vi vil ikke arbejde til 80 kroner i timen, lyder det fra murer Louis Jacobsen, som her er fotograferet i en anden sammenhæng. Christian Liliendahl / Scanpix arkiv

Hvem er det, du står på din prædikestol og kalder usolidariske?

Sådan skriver murersvenden Louis Jacobsen i et debatindlæg i Politiken, efter at fagforeningen 3F og den kendte præst Kathrine Lilleør i flere dage har diskuteret, hvorvidt den danske timeløn er for høj.

Lilleør beskylder 3F for at være usolidariske, idet hun ikke har råd til at ansætte en hjemløs mand til at arbejde i kirken til overenskomstmæssig løn, men gerne vil hyre ham for 80 kroner i timen. 3F's krav om overenskomst forhindrer hende derfor i at ansætte den hjemløse, mener hun.

Det får Louis Jacobsen, der er murersvend og medlem af bestyrelsen i 3F's byggegruppe, til at kaste sig ind i debatten. Præsten glemmer nemlig, at det ikke er en fagboss, men helt almindelige håndværkere, hun beskylder for at være usolidariske, skriver han i debatindlægget.

- Må jeg have lov at forklare, hvem Kathrine står på sin prædikestol og kalder usolidariske? Det er de 300.000 fag- og ufaglærte arbejdere, der hver dag går på arbejde for at forsørge deres familier, tjene deres løn og betale deres skat, så folk som dig, Kathrine Lilleør, kan stå i en kirke og kalde dem usolidariske, skriver han blandt andet.

Det har skabt debat på Politiken.dk.

- Det er utroligt, at Kathrine Lilleør (...) kan udtale sig på denne måde. Det vidner om manglende respekt for de mange lavtlønnede i Danmark, som udfører det formentlig hårdest fysiske arbejde i dette land, og som også betaler en del af hendes løn. Man kan jo diskutere, hvem Danmark bedst kan undvære, præsten eller 3F'eren, skriver debattøren Christian Thode for eksempel.

Andre foreslår præsten at ansætte den hjemløse på halv tid eller i en skånestilling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.