Movia har succes med kameraer på kontrollørerne

Busselskab har testet kropskameraer på deres billetkontrollører. Nu bliver kameraerne fast del af uniformen.
Movias billetkontrollører har mulighed for at filme episoder, hvor passagererne går over stregen. Billederne kan bruges som bevismateriale senere hen.
Movias billetkontrollører har mulighed for at filme episoder, hvor passagererne går over stregen. Billederne kan bruges som bevismateriale senere hen. Foto: Arkivfoto/free

Trafikselskabet Movia har haft så positive erfaringer med at give sine kontrollører et lille kamera foran på uniformen, at forsøgsordningen nu bliver permanent.

Det fortæller centerchef Søren Englund til DR Nyheder.

- 90 procent af kontrollørerne siger, at de føler sig mere trygge med kameraerne, og det giver et bedre arbejdsmiljø. Det er vi meget tilfredse med.

Kameraerne kan aktiveres, hvis billetkontrolløren føler sig truet. Det er sket 233 gange, siden forsøget begyndte i januar.

18 af optagelserne har siden ført til politianmeldelse, og fem af sagerne er gået i retten. Ingen af dem er dog afsluttet endnu.

- Det er primært vold, men også trusler, der er optaget med kameraerne. Det er jo blevet lettere at dokumentere truslerne, fordi der også optages lyd, siger Søren Englund.

Datatilsynet har sagt god for forsøget, men har pointeret, at lovgivningen skal overholdes.

Det betyder blandt andet, at uvedkommende ikke må kunne identificeres på optagelserne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.