Movia efter shitstorm: Reklame fra omstridt parti er lovlig

Movia er kommet ud i en større shitstorm, efter at Danskernes Parti har fået reklamer på selskabets busser. Men Movia kan ikke afvise det politiske parti.
Movia forstår godt, at nogle kan blive stødt af reklamerne fra Danskernes Parti, men reklamen er ifølge deres egne retningslinjer "ikke ulovlig".
Movia forstår godt, at nogle kan blive stødt af reklamerne fra Danskernes Parti, men reklamen er ifølge deres egne retningslinjer "ikke ulovlig". Fotocollage: Scanpix & Privatfoto

Københavnerne og andre besøgende i hovedstaden kan lige nu se reklamer for det højrenationale Danskernes Parti på Movias busser. 

Det har stødt rigtig mange borgere, der er gået til tasterne på blandt andet Facebook. Her kritiserer de selskabet for at tillade reklamer for, hvad mange af dem kalder, et nazistisk parti.

Movia skriver i et skriftligt svar til Avisen.dk, at selskabet har forståelse for, at nogle kan blive stødt af annoncerne. Men det er ikke muligt for Movia at gøre noget i sagen.

"Movia kan imidlertid ikke med hjemmel i vores reklameregler afvise en reklame for Danskernes Parti, da vi generelt tillader reklamer for politiske partier, og reklamen ikke i sig selv er ulovlig," skriver Movia i et skriftligt svar til Avisen.dk.

Har nøje overvejet reklammerne

Movia oplyser, at de har gjort sig tanker om reklamerne. 

"Movia har nøje overvejet, om reklamerne kan vises på busserne i henhold til vores reklameregler," skriver Movia og fortsætter:

"Vi har forståelse for, at nogen finder en reklame for Danskernes Parti ubehagelig, ligesom det kan være tilfældet med reklamer for andre politiske partier."

Tjener ikke på reklamerne

Presserådgiveren oplyser yderligere, at selskabet ikke tjener noget på at reklamere for danskernes parti. Reklameindtægterne går nemlig til de operatører, som står for driften af busserne.

"Retten til at sælge reklamer på Movias busser er overdraget til de operatører, som driver Movias busser. Indtægterne for reklamer tilfalder udelukkende operatørerne – ikke Movia," skriver Movia i det skriftlige svar 

De fortæller også, at de har kontaktet operatøren, der har reklamerne på busserne.

"Movia har kontaktet den berørte operatør, Arriva, og gjort opmærksom på, at Movia ikke har hjemmel til at sige nej til reklamen," skriver Movia.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.