Mourinho foreslår pointstraffe frem for bøder

Mourinho mener, at sportslige straffe frem for økonomiske er vejen frem ved overtrædelse af Financial Fairplay
Chelsea-manager Jose Mourinho mener, klubberne skal straffes sportsligt for urent trav på direktionsgangene.
Chelsea-manager Jose Mourinho mener, klubberne skal straffes sportsligt for urent trav på direktionsgangene. Foto: Tim Ireland/AP

Det nytter intet at straffe europæiske storklubber med bøder, når de overtræder det europæiske fodboldforbunds (Uefa) reglement for Financial Fairplay.

Sådan udtrykker Chelseas manager, José Mourinho, sig forud for søndagens stormøde i Premier League mod Manchester City. De to klubber er favoritter til at kæmpe om mesterskabet i denne sæson.

Netop City er en af de klubber, der har forbrudt sig mod reglementet og har skullet betale en bøde svarende til 450 millioner kroner.

Den slags beløb skræmmer dog ikke en klub som City, mener José Mourinho.

- Er bøderne fair? Det mener jeg ikke. Det ville være fair at fratage point og titler. Hvis du vinder titler og bliver straffet økonomisk, så fortsætter du bare.

- Men hvis man startede næste sæson med seks point færre og skulle spille Europa League i stedet for Champions League, ville det være mere seriøst, siger José Mourinho.

Han mener heller ikke, at det kan anses som en straf at skulle reducere sin trup i Champions League fra 24 til 22 spillere, som Manchester City har skullet.

Chelsea bragte sig i sidste årti op i toppen af engelsk fodbold ved at bruge flere penge, end klubben tjente. Men i 2014 har London-klubben tjent flere penge på transfer, end den har brugt.

Klubben har tjent stort på salgene af Juan Mata og David Luiz til henholdsvis Manchester United og Paris Saint-Germain.

Uefa introducerede Financial Fairplay, for at klubberne blandt andet skulle få bedre balance i deres økonomi og skabe positiv egenkapital.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.