Mourinho får betinget karantæne for dommerkritik

Chelsea-manager Mourinho har fået en sidste chance af det engelske fodboldforbund, inden en karantæne venter.
Chelsea og Jose Mourinho har fået en dårlig start på sæsonen, og det har fået manageren til at lange for meget ud efter dommerne, mener Englands Fodboldforbund (FA).
Chelsea og Jose Mourinho har fået en dårlig start på sæsonen, og det har fået manageren til at lange for meget ud efter dommerne, mener Englands Fodboldforbund (FA). Foto: Scott Heppell/AP

Den ofte åbenmundede Chelsea-manager Jose Mourinho skal passe ekstra på med, hvad han siger det næste år.

Onsdag har Det Engelske Fodboldforbund (FA) idømt Mourinho en betinget dom, så manageren får én kamps stadionkarantæne, hvis han i løbet af det næste år udtaler sig negativt om dommere.

Til gengæld skal Jose Mourinho allerede nu punge ud med 50.000 pund som en del af straffen. Beløbet svarer til cirka 503.000 kroner.

Det er Mourinhos udtalelser efter et Chelsea-nederlag til Southampton 3. oktober, hvor Mourinho anklagede kampens dommer for at være bange for at tildele Chelsea et straffespark, som koster manageren det store pengeløb og en potentiel karantæne.

Efter kampen sagde Mourinho blandt andet følgende:

- Ved stillingen 1-1 var der et stort straffespark, og endnu en gang får vi det ikke. Hvis FA ønsker at straffe mig, så kan de straffe mig. De straffer ikke andre managere. De straffer mig.

- Mine spillere fortjener det (at få straffesparkene dømt, red.), Chelseas fans fortjener det. Jeg er også Chelsea-fan. Jeg vil gerne gentage det. Dommerne er bange for at give kendelser til Chelsea, sagde Mourinho.

FA skriver på sin hjemmeside, at udtalelserne var med til at bringe spillet i miskredit.

Mourinhos betingede dom udløber 13. oktober 2016.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.