Motorvejsulykke: Fuld bulgarsk lastbilchauffør anholdt

Politiet arbejder stadig på at rydde motorvejen efter ulykken.
E47 Sydmotorvejen blev onsdag morgen spærret i sydgående retning ved Guldborgsundtunnelen. Det sker efter, to lastbiler har været involveret i et trafikuheld forårsaget af en spirituspåvirket bulgarer.
E47 Sydmotorvejen blev onsdag morgen spærret i sydgående retning ved Guldborgsundtunnelen. Det sker efter, to lastbiler har været involveret i et trafikuheld forårsaget af en spirituspåvirket bulgarer. Anders Knudsen/Scanpix

En 38-årig fuld bulgarsk chauffør er anholdt i forbindelse med lastbilulykken ved Guldborg-tunnelen onsdag morgen.

Resultatet af en blodprøve skal afgøre, hvad han skal sigtes for, oplyser vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Samtidig arbejder politiet fortsat på at rydde Sydmotorvejen E47 ved Guldborgsund-tunnelen, hvor en lastbil fyldt med frugt i kasser væltede tidligt onsdag morgen og spærrede vejens sydgående spor.

Vagtchef Anders Mikkelsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser, at oprydningen på stedet trækker ud, så vejen først ventes åben igen onsdag ved 15-tiden.

- Vi er fortsat i gang med at tømme den væltede lastbil, og det foregår manuelt, så frugten kasse for kasse bæres over i en anden lastbil, siger Anders Mikkelsen.

Når lastbilen er tømt for sin last, skal den rejses op og transporteres væk, inden motorvejens sydgående spor kan åbnes for trafik igen.

Politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 05.31 onsdag.

Oprydningsarbejdet blev straks sat i gang, og i begyndelsen måtte det nordgående spor også lukkes delvis på grund af vragrester fra uheldet på kørebanen.

I første omgang regnede politiet med, at oprydningen kunne overstås på få timer, men den har vist sig at være mere møjsommelig end ventet. Hvis arbejdet med at få lastbilen på ret køl igen viser sig vanskeligere end forventet, kan åbningen trække yderligere ud.

Lastbilchaufføren er sluppet uskadt fra uheldet. Andre biler er ifølge politiet kørt ind i vragdele fra lastbilen, men der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Det er ikke klart, hvorfor lastbilen er kørt galt.

Mens oprydningen står på, opfordrer politiet bilister til at køre af motorvejen ved afkørslen ved Nørre Alslev, mens lastbiler skal køre gennem Nykøbing Falster.

Politiet opfordrer bilister til at holde sig opdateret om situationen ved at lytte til trafikradio.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.