Motorvejs-drab: Dusør nærmer sig 100.000 kroner

Fyns Politi ved endnu ikke, hvordan de skal forholde sig til de store dusører, der bliver udlovet i jagten på gerningsmænd.
Stenen der dræbte den tyske kvinde og sårede hendes mand alvorligt på Den Fynske Motorvej vejede 30 kilo.
Stenen der dræbte den tyske kvinde og sårede hendes mand alvorligt på Den Fynske Motorvej vejede 30 kilo.
Foto: Fyns Politi/Scanpix

Interessen for at hjælpe Fyns Politi i bestræbelserne på at finde den eller de gerningsmænd, som tidligt søndag morgen smed en 30 kilo tung sten ud fra en motorvejsbro på Fyn og dræbte en tysk kvinde i en bil, vokser dag for dag.

Tirsdag meldte fagforeningen Business Danmark sig på banen med en dusør på intet mindre end 50.000 kroner.

- Det har vidtrækkende konsekvenser, hvis vi ikke gør noget ved det her, og det her hverken kan eller skal vi tolerere som samfund - at nogen forsøger at lave død og ødelæggelse ved at smide sten og andet ud over broerne, sagde Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark, til Ekstra Bladet.

Tv-vært udlover dusør

Også tv-værten fra "Fuckr med dn hjrne" på DR 3, Jan Hellesøe, har udlovet en dusør.

I et opslag på Facebook udlover han 5000 kroner til den person, der kan give de nødvendige oplysninger der fører til anholdelse og dom i sagen.

Opdateringen har fået stor opbakning og i kommentar feltet tilfører læserne dusøren flere penge, så den har rundet en samlet sum på 22.000 kroner.

Vognmand med utrygge chauffører

Allerede kort efter den tragiske hændelse, som ikke kun kostede en 33-årig mor livet, men også betyder, at hendes mand blev så alvorligt kvæstet, at han holdes i kunstigt koma på Odense Universitetshospital, udsatte vognmand ved Gregers Petersen fra Lystrup en dusør på 25.000 kroner.

Han frygter for sine chauffører, der ofte kører i de mørke timer.

- For en chauffør, der kører mange timer i mørke og samtidig skal holde øje med broerne, er det her jo både en trussel og en ubehagelig ting, som hele tiden vil sidde i baghovedet. Så jeg blev forbandet på mine folks vegne, siger regers Petersen til Fyens.dk.

Politiet er afventende

Fyns Politi har modtaget en del henvendelser fra folk, som vil udlove dusører, men chefkonsulent Janne Svärd fra Fyns Politi meddelte tirsdag, at politiet forholder sig afventende i forhold til en eventuel dusør.

- De henvendelser ser vi nu nærmere på, men vi har endnu ikke afgjort, hvordan vi vil forholde os til dem, sagde Janne Svärd.

Indsamlinger på nettet

Oven i de nævnte dusører er der påbegyndt indsamlinger via nettet, indsamlinger som skal pulje en dusør.

Blandt andet har indsamlingen "Hjælp med at fange morderen fra Odense" på Caremaker.dk i skrivende stund indsamlet 2.200 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.