Morten Resen nær brændt ud

Han er altid flink og glad, når han optræder på tv, men i mange år har han kæmpet så meget med sin nattesøvn, at han kom helt derud, hvor han nær havde sagt op på Go’ Morgen Danmark.
Det kan være svært at være nærværende, hvis du er i søvnunderskud, fortæller Morten Resen.
Det kan være svært at være nærværende, hvis du er i søvnunderskud, fortæller Morten Resen. Foto: Scanpix

Livet kræver sin nattesøvn. Forsvinder den, forsvinder overskuddet og glæden ved tilværelsen hurtig. Det har tv-værten Morten Resen prøvet på egen krop ... At blive så desperat efter søvn, at hverken børn, arbejde eller andet gav mening.

- Jeg var derude, hvor jeg tænkte, at hvis det ikke bliver bedre, så siger jeg op, siger Morten Resen i interviewet med BT.

Og han har og havde ikke spor lyst til at sige op. Slet ikke. Han holder af sin rolle på Go’ Morgen Danmark og kan lide de rutiner, han igennem årene har bygget op omkring det. Lige bortset fra den manglende søvn.

Tjekker klokken konstant

Morten Resens vækkeur ringer 02.59 hver nat, inden han skal møde ind og guide de danske seere nænsomt igennem deres morgen. Det er tidligt, meget tidligt. Så den 36-årige Tv-vært går som regel i seng omkring 20.30.

Men i en lang periode ville søvnen simpelthen ikke indfinde sig. Det betød, at Morten Resen var konstant træt. Der var ikke overskud til at være nærvendende for familien eller i sit job:

- Det er hårdt at være nærværende far, når man allermest har lyst til at lægge sig i et hjørne og sove.

Se også:

Samtidig begyndte kroppen at sige fra. Den gjorde ondt, det surrede i benene, hovedet og øjne var tunge og tålmodigheden med omgivelserne svigtede. Og det er jo ikke et liv at have.

Fik endelig hjælp

Det mente Morten Resen heller ikke selv, og han søgte af flere omgange hjælp mod den svigtende søvn, men stod fast på en ting. Han ville ikke have piller til hjælp.

Derfor kunne den praktiserende læge ikke hjælpe ham. Og først for et halvt år siden, vendte det for Morten Resen. Han lavede et indslag om søvnklinikker og opsøgte derefter selv en.

Det har været en sej kamp for ham. Men på grund af deres vejledning og et soveplaster, siger den folkekære Tv-vært igen: "Go' Morgen" på fjernsynet uden spekulationer om jobskifte, men i stedet med et udhvilet smil.

Og nu fortæller han om det, sit søvnproblem, fordi han har noget erfaring at give videre til alle de andre danskere, der slås med en elendig søvn og den medfølgende nedsatte livskvalitet – Morten Resen brændte ikke helt ud, og det behøver du heller ikke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.