Morten Olsen: Vi kan kun leve med plan A

Fodboldlandstræner Morten Olsen regner med at udtage sine bedste spillere 17. marts trods verserende konflikt.
Dansk fodbold kan ikke leve med konflikt, mener landstræner Morten Olsen, derfor håber han, at fornuften vil sejre.
Dansk fodbold kan ikke leve med konflikt, mener landstræner Morten Olsen, derfor håber han, at fornuften vil sejre. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Mens Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen verbalt puster sig gevaldigt op i den verserende konflikt mellem parterne, sidder landstræner Morten Olsen på sidelinjen og kigger på.

Morten Olsen forventer en snarlig løsning på konflikten, der er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er et kardinalpunkt for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

Torsdag meldte Spillerforeningen ud, at forhandlingerne var brudt sammen, og landsholdsspiller William Kvist kom blandt andet med en hård kritik af DBU's ledelsen, som han mener, holder "spillere, fans og sponsorer for nar".

Men trods den skarpe retorik sveder landstræneren ikke over, hvilke spillere han skal udtage 17. marts til de kommende testkampe mod USA og Frankrig senere på måneden.

Morten Olsen har kun en plan-A.

- Som du ved, så hverken vil jeg eller kan jeg blande mig i sagen. Vi må fortsat forberede os til kampene mod USA og Frankrig med de bedste spillere. Fornuften må sejre, og det har jeg før sagt.

- Mere har jeg ikke at sige om emnet. Det er det eneste, jeg kan sige. Det er det eneste, vi kan leve med, siger Morten Olsen.

Bliver du på et tidspunkt ikke nødt til at tænke på en plan-B?

- Det kan ikke lade sig gøre. Parterne skal blive enige. Fornuften skal sejre. Dansk fodbold kan hverken nationalt eller internationalt leve med det her.

- Det handler om sund fornuft, og sund fornuft når man forhandler, det er altid at gå på kompromis. Begge parter ved, at de skal finde hinanden, inden vi udtager truppen, siger landstræneren.

Parterne har jo allerede haft muligheder for at finde hinanden, men lader ikke til at være kommet tættere på hinanden. Tænker du ikke, hvad nu hvis de ikke kommer til enighed?

- Vi skal lade parterne forhandle. Jeg er sikker på, at parterne ved, at de simpelthen skal finde hinanden.

- Jeg vil ikke blandes ind i denne sag. Men jeg ved godt, at det er afgørende for os, der skal spille kampene, hvad beslutningstagerne foretager sig, siger han.

Har du overvejet at blive en slags mægler mellem parterne?

- Det har jeg ingen kommentar til.

2015 et vigtigt landsholdsår, hvor I kan kvalificere jer til EM. Hvad synes du om årets begyndelse? Overgår den dårlige stemning alt, hvad du tidligere har oplevet i DBU-regi?

- Nu er det ikke de to parter, der skal spille på banen. Det er spillerne, som skal afgøre det sportslige for os. Spillerne spiller for Danmark. Det, som jeg er mest ked af, er, at der mangler lidt tydelighed i denne debat.

- Manden på gaden har fået et billede af, at spillerne vil have flere penge, og det giver et dårligt indtryk. Men det er slet ikke det, som det handler om. Alle de gutter ville - groft sagt - spille uden for de professionelle rækker.

- De elsker at spille på landsholdet, de er stolte over at spille på landsholdet. Det er der måske kommet tvivl om, når der ikke er tydelighed i sagen, lyder det fra Morten Olsen.

For at slå det helt fast. Hvad er status for dig i øjeblikket? Du arbejder kun med plan-A?

- Jeg forbereder mig ikke på noget andet, siger landstræneren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.