Morten Olsen: Jeg stopper som landstræner næste år

Morten Olsen stopper senest næste sommer som landstræner for Danmarks A-landshold.
Landstræner Morten Olsen annoncerede tirsdag eftermiddag sit farvel til landsholdet, som han har stået i spidsen for siden 2000.
Landstræner Morten Olsen annoncerede tirsdag eftermiddag sit farvel til landsholdet, som han har stået i spidsen for siden 2000. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Morten Olsen meddelte tirsdag på et pressemøde i Brøndby, at han stopper som cheftræner for fodboldlandsholdet senest efter EM næste år, når han har kontraktudløb.

Det skete i forbindelse med udtagelsen af landsholdet til testkampene mod USA og Frankrig senere i marts.

- Jeg har benyttet vinteren til at tænke over mit eget liv, også mit fodboldliv. På at gøre status på, hvad man skal lave efter 19 år som fodboldspiller i rødhvide farver og 16 år som træner, siger Morten Olsen.

- Det er en emotionel beslutning at tage. Det er ikke et arbejde, men mere en livsstil. Det er en kæmpe ære at være i det her job. Jeg har brændt for det.

- Jeg har været loyal over for DBU, men jeg har ikke haft svært ved at være loyal, for jeg var i det job, jeg ønskede at være i. Jeg er dedikeret til de opgaver, vi har foran os.

- Jeg har normalt en aftale med DBU om, at vi i efteråret taler fremtid. Jeg har taget min beslutning. Og jeg har en god følelse. Jeg er ikke i mit job efter 1. juli 2016, siger landstræneren.

Morten Olsen blev landstræner i 2000, og hvis landsholdet kvalificerer sig til EM-slutrunden i Frankrig næste år, når han altså op på 16 år som landstræner.

Det er anden gang, han meddeler, at han vil stoppe som landstræner.

Det gjorde Morten Olsen også i efteråret 2010, men dengang fortrød han beslutningen om at stoppe efter EM i 2012.

Det er næppe sandsynligt, at det sker denne gang.

Morten Olsen er i den seneste tid blevet kørt ud på et sidespor af DBU, der har skiftet ud i ledelsen inden for det seneste års tid.

Senest har den verserende fodboldkonflikt mellem DBU og Spillerforeningen gjort, at det har været usikkert, hvilke spillere Morten Olsen har til rådighed i kampene mod USA og Frankrig.

Konflikten er endnu ikke afsluttet.

/ritzau/


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.