Morten Østergaard kritiserer Mette F.: Gør vold på grundlæggende værdier

Den radikale partileder er forbløffet over, at Mette Frederiksen uden blufærdighed gør vold på grundlæggende værdier i udlændingepolitikken.
Den radikale leder Morten Østergaard langer ud efter S-formand Mette Frederiksen.
Den radikale leder Morten Østergaard langer ud efter S-formand Mette Frederiksen. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix/arkiv

I en usædvanlig hård tone retter den radikale partileder Morten Østergaard kritik mod Mette Frederiksen og Socialdemokratiet for at være ét parti i regering og et andet i opposition.

Det sker i et interview med Ugebrevet A4 op til partiets sommergruppemøde tirsdag.

- Vi har anlagt forskellige strategier i forhold til tiden i opposition. Vi synes jo, at vi bragte Danmark et bedre sted hen, da vi var i regering, og derfor har vi ikke været optaget af noget andet i opposition. Der har vores veje skiltes på udlændingeområdet, hvor Socialdemokratiet har valgt at alliere sig tættere med Dansk Folkeparti og regeringen, siger Morten Østergaard.

Og det fatter den radikale partileder ikke.

- Efter min bedste overbevisning har det, som regeringen, DF og Socialdemokraterne er blevet enige om, ikke løst noget som helst på integrationsområdet. For jeg mener godt, at vi kunne have bragt Danmark igennem den her flygtningekrise uden at gøre vold på vores grundlæggende værdier, siger han til Ugebrevet A4.

Direkte adspurgt, om han mener, at Socialdemokratiet gør vold på grundlæggende værdier med partiets udlændingepolitik svarer Morten Østergaard:

- Ja. Og det har været til vores forbløffelse men - det må man jo sige - uden nogen stor blufærdighed. Det er ikke nyt, at Radikale og Socialdemokraterne er uenige om udlændingepolitikken, og det var vi også i regering. Hvis der kommer et nyt flertal efter et valg, tror jeg på en ny udlændingepolitik, men hvad Socialdemokratiet gør i opposition, er jeg jo ikke herre over, fastslår han.

Morten Østergaard langer også på andre områder ud efter den tidligere regeringspartner. Han er træt af, at Socialdemokratiet op til en ny politisk sæson med forhandlinger om en holdbar økonomisk 2025 plan bidrager til at tegne et billede af Radikale som caffe-latte-fantaster, der kun tænker på de højtuddannede og med deres krav om skattelettelser også i toppen vil bidrage til stigende ulighed herhjemme.

- Det er fair, at man kan være politisk uenig, men jeg synes altså, at det klinger hult, når man siger, at nu skal vi satse på uddannelse. Og så lægger stemmer til besparelser hver eneste gang, man skal finde penge. Uanset om det er en politiaftale eller dagpengeaftale, siger Morten Østergaard til Ugebrevet A4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.