Morten Ankerdal afslører: Jeg led af en vis grad af grådighed

Et tysk ejendomsprojekt gav den folkekære tv-vært en lærestreg.
Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

For ti år siden gik Morten Ankerdal ind i et tysk ejendoms-projekt. Det var midt under boligboblen, hvor priserne bare steg og steg. Det lokkede den populære tv-vært, der dog inderligt fortryder i dag.

Det fortæller han i et interview med BT.

- (…) Det har virkelig ærgret mig. Det var noget med, at man ville få skattefradrag og udskød skat. Men hvis det hele ramlede, fik man kun gæld. Der er nu gået ti år, og det er et godt eksempel på, at vi levede i en tid, hvor vi troede, at det hele kun kunne gå én vej, nemlig opad, jeg kom til at lide af en vis grad af grådighed. Jeg sad der med min almindelige løn og tænkte, jeg skal også tjene nogle flere penge, ligesom ejendoms-spekulanter skal. Men jeg er ikke spekulant. Når man tjener penge, skal det være fordi, du beskæftiger dig med noget, du har forstand på. Og jeg har ikke forstand på ejendomme, siger Morten Ankerdal til BT.

Til gengæld kan Morten Ankerdal glæde sig over, at han er en særdeles eftertragtet herre i tv-branchen. Han har været igennem en række jobskifte mellem DR og TV2 de seneste par år.

Koger over

Tilbage i 2011 fik Morten Ankerdal bare fem måneder som vært på Aftenshowet, da han skiftede til DR efter 12 år med sport på TV2. Siden drog han tilbage til TV2, hvor han blev kendt som den faste håndboldvært ved de store slutrunder. Efter et visit hos Go’ Morgen Danmark kom han i begyndelsen af året tilbage til sporten som vært på TV2’s nye sportskanal, TV2 Sport.

Og her kan Morten Ankerdal nogle gange blive ”frygtelig hidsig” på sine kolleger. Han er så stræbsom i sit arbejde, at kasketten engang i mellem ryger af, forklarer han.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan for, at det skal være godt, når vi laver tv, men hvis fejl sker igen-igen fra andre i produktionen, koger jeg over. Meget ofte er jeg ikke helt tilfreds, men det er mit drive. Der skal meget til, før jeg synes, noget er supergodt, siger Morten Ankerdal til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.