Mor med barnevogn bad Metro-kontrollør om hjælp og fik nej

En mor med sin datter i barnevognen kunne ikke få hjælp fra Metros personale, da hun var strandet på en perron, hvor elevatoren ikke virkede. Sådan er reglerne, lyder det fra Metroen.
En mor fik et 'nej', da hun bad to Metro-kontrollører om at hjælpe hende med barnevognen, fordi elevatoren var i stykker.
En mor fik et 'nej', da hun bad to Metro-kontrollører om at hjælpe hende med barnevognen, fordi elevatoren var i stykker. Foto: Scanpix

En mor stod i en vanskelig situation, da hun alene stod af metroen med sin datter i barnevognen. Elevatoren på stationen virkede ikke, og hun spurgte derfor to mandlige Metro-kontrollører om hjælp til at løfte barnevognen. Her fik hun et svar, der forbavsede hende, skriver Ekstra Bladet.

Navnet på moren er Kathrine S, og hun har skrevet et læserbrev om episoden på Ekstra Bladets blog 'nationens!'.

Hun beskriver episoden på Flintholm Station, som denne onsdag formiddag var næsten tom for mennesker.

"Heldigvis får jeg øje på to mandlige Metro-kontrollører, der står og griner sammen et par meter længere nede, og jeg triller straks over for at spørge pænt, om ikke een af dem vil tage fat i vognens ene ende, så jeg kan komme ned på gaden," skriver Kathrine S.

Vi må ikke hjælpe
I læserbrevet fortæller Kathrine, at kontrollørernes svar overrasker hende.

"Kontrollørerne svarer: 'Nej, desværre.'
Mig: 'Er det rigtigt? Det tager to minutter, og elevatoren virker ikke.'
Dem: 'Vi må simpelthen ikke hjælpe med sådan nogle ting, når vi er på arbejde. Vi kan risikere at komme til skade.'
Mig: 'Nå. Okay.'"

En mand har overhørt samtalen og kommer over og hjælper den enlige mor med at komme ud på gaden. Kathrine S beskriver det som 'utrolig skidt og mærkværdigt, at hun ikke fik hjælp'.

"Selv, hvis det står i deres kontrakt, at de ikke må assistere med den type ting; hvilket menneske kan med sin integritet i behold få sig selv til ikke at hjælpe en mor med en barnevogn, når der ikke er andet at tage sig til," skriver hun.

Sådan er reglerne
Metroens presskontor bekræfter over for Ekstra Bladet, at deres kontroller, som hedder stewarder, ikke må hjælpe med bl.a. barnevogne.

"Vi er naturligvis kede af, at Katrine S. ikke føler, at hun har fået den hjælp, hun ønskede. At levere god service til vores passagerer og hjælpe dem, når der er behov for det, er en af de absolut vigtigste arbejdsopgaver for vores stewards," lyder det fra Metroen.

Alligevel må stewarderne ikke løfte tunge ting.

"Når det handler om løft af tunge ting, er det imidlertid korrekt, at en steward ikke må hjælpe med løft af barnevogne, kørestole m.m.," siger pressekontoret til Ekstra Bladet.

Det handler om forsikringer, forklarer Metroen. Hverken personalet eller det, der løftes, vil være forsikret, hvis der skulle ske noget.

"Der er dog ingen tvivl om, at vores stewards i den omtalte situation burde have givet Katrine S. en mere uddybende forklaring, og det vil bestemt blive adresseret. Vi beklager også, at elevatorerne tilsyneladende var ude af drift på stationen, hvilket vi løbende arbejder på at få forbedret," lyder forklaringen fra Metroen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.