Mor i chok: Caroline blev glemt i børnehaven

Pædagogerne blev mødt af en kontant besked dagen efter hændelsen.
Caroline gik grædende rundt på legepladsen, kinderne var opløst af gråd og kulde.
Caroline gik grædende rundt på legepladsen, kinderne var opløst af gråd og kulde. Foto: Privat/Facebook

Christina Birk Fast fik sig mandag eftermiddag en særdeles ubehagelig overraskelse, da hun kom for at hente sin fire-årige datter Caroline i Fårevejle Børnehave i Nordvestsjælland.

Den lille pige gik grædende rundt på legepladsen, kinderne var opløst af gråd og kulde – og pædagogerne var gået hjem. Christina Birk Fast var kommet 12 minutter efter lukketid, fordi hun var blevet fanget i trafikken.

Det skriver hun i et opslag på Facebook, der er delt flere hundrede gange.

Onsdag – to dage senere – er Christina Birk Fast stadig mærket af den rystende oplevelse. Det fortæller hun til Avisen.dk.

- Det var et stort chok. Det ramte mig faktisk først senere, for til at begynde med tænkte jeg, at der da måtte være nogle pædagoger et sted. Men det var der ikke, og så blev jeg enorm vred, siger hun.

Hun overvejede at smadre en rude for at få fat i Carolines taske og madkasse, men hun besindede sig, og forberedte i stedet en kontant besked til pædagogerne, der mødte ind næste morgen. Hun hang nedenstående seddel op på døren til institutionen:

Foto: Privat/Facebook

Senere samme aften kontaktede hun lederen af børnehaven. Hun fik forklaret, at den sidste pædagog på arbejde havde troet, at alle var blevet hentet, for alle børn var blevet krydset af. En anden forældre havde dermed uheldigvis sat et forkert kryds ud for Carolines navn.

- Det burde selvfølgelig ikke kunne ske, men det gjorde det desværre alligevel, siger dagtilbudsleder, Didde Andersen, til Ekstra Bladet.

- Det er første gang, det sker, men nu har vi ændret afkrydsningsskemaet, så det kun er pædagogerne, der krydser børn af, siger lederen.

Christina Birk Fast vil dog stadig meget gerne tale med den ansvarlige pædagog. Hun har fået at vide, at hun kan mødes med den lederen og den pågældende pædagog torsdag.

I mellemtiden kan hun lune sig lidt ved de mange støttende og kærlige hilsner, hun har fået fra privatpersoner, der har læst opslaget på Facebook.

Og hun priser sig lykkelig for, at Caroline stadig er i god behold.

- Vi er meget heldige. Der skete ikke Caroline noget – hun kunne jo bare have valgt at gå fra børnehaven.

I Odsherred Kommune overvejer man nu, om børn og forældre selv må krydse sig ud af daginstitutionerne.

http://www.bt.dk/danmark/christina-fandt-sin-4-aarige-datter-alene-i-boernehaven-alt-er-lukket-doeren-er-lahttp://ekst...

Opslået af Christina Birk Fast på 14. marts 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.