Mona fik fortjenstmedalje – og så en fyreseddel

FOA kræver, at Mona Nielsen får sit job tilbage.
I 40 år har Mona Nielsen været hjemmehjælper i Aalborg Kommune. Nu er hun fyret.
I 40 år har Mona Nielsen været hjemmehjælper i Aalborg Kommune. Nu er hun fyret. Foto: Scanpix/arkiv

14 dage.

Så kort tid var der mellem himmel og helvede - hyldest og fyring - i Mona Nielsens arbejdsliv.

Det skriver Fagbladet FOA.

Den 25. april blev hun hyldet til et jubilæumsarrangement for sine 40 år som hjemmehjælper i Aalborg Kommune. De mange års tro tjeneste blev kronet med dronnings fortjenstmedalje.

To uger senere blev Mona Nielsen kaldt til tjenstlig samtale hos chefen og afskediget. Begrundelsen for fyringen var, at ” hendes faglige baggrund som hjemmehjælper ikke længere passede ind i hjemmeplejen i Aalborg Kommunes profil”. Samme chef havde til jubilæet rost den 62-årige hjemmehjælper:

- 14 dage inden havde hun holdt en flot tale til mit jubilæum, hvor hun blandt andet satte fokus på, at jeg var god til at tilpasse mig og følge med strømmen, selv om hun kun havde mødt mig to gange før, siger Mona Nielsen til Fagbladet Foa.

Hun forklarer, at hun blot har en syv uger lang hjemmehjælperuddannelse, men altid har efteruddannet sig – og været i ”praktik” i 40 år.

Chefen forklarede, at det fremover skal være en social- og sundhedsassistent, der skal tage aftenvagterne, som Mona Nielsen indtil nu har passet.

Arbejder et halvt år endnu

Mona Nielsen har et halv års opsigelse og skal derfor arbejde som hidtil indtil 30. november.

Formand for FOA i Aalborg, Kristian Gaardsøe, kræver nu, at Mona Nielsen får sit job tilbage eller tilbudt et andet job i kommunen.

I Aalborg Kommune bekræfter direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Jan Nielsen, at social- og sundhedsassistenter fremover skal tage sig af aftenvagterne.

Lederen af hjemmeplejen i Aalborg distrikt øst, Pia Brink, som afskedigede Mona Nielsen, fortæller, at de i alt fem fyrede ansatte er blevet tilbudt uddannelse.

- Vi har tilbudt de fem orlov til at kunne uddanne sig til social- og sundhedsassistenter og vende tilbage til Aalborg Kommune, siger Pia Brink.

Det giver Mona Nielsen ikke meget får – hun vil være færdig som social- og sundhedsassistent, når hun skal på folkepension.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.