Mon du også får 19.000 kroner i julegave fra chefen?

I går fik medarbejderne i Ikea en stor julegave - 19.000 kroner ekstra på pensionsopsparingen. Men det er de færreste chefer, der er så gavmilde. Se her, hvad cheferne typisk giver i julegave.
13 procent af de danske virksomheder giver ikke deres medarbejdere julegaver.
13 procent af de danske virksomheder giver ikke deres medarbejdere julegaver. Colourbox

En købmandskurv med chokolade og kaffe, en dug eller et par flasker vin er nok, hvad du skal sætte næsen op efter, når du åbner årets julegave fra chefen.

Det er de mest populære firmajulegaver i år, og de koster typisk mellem 500 og 750 kroner, viser en medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Det er de færreste, der er så heldige som de medarbejdere, der har arbejdet i Ikea i fem år i træk. De fik i går 19.000 kroner i julegave fra chefen.

Julegaven kommer i form af en ekstra indbetaling på pensionsopsparingen. Så store julegaver må chefen nemlig normalt ikke give, og slet ikke kontant, for så skal der betales skat af beløbet.

I år er loftet på skattefri julegaver fra chefen 800 kroner. Hvis der ikke er givet andre gaver i løbet af året, kan han dog give for 1.000 kroner. Det er ifølge Dansk Erhverv kun fire procent af virksomhederne, der giver medarbejderne julegaver for mere end 1.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Chefens julegave lignede en penis

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.