Møl i din mad? Sådan bekæmper du dem

Opdager du små huller i tøjet, har du muligvis fået møl i hjemmet.
Det gælder om at holde køkkenskufferne rene, hvis du vil sikre dig mod denne lille fætter.
Det gælder om at holde køkkenskufferne rene, hvis du vil sikre dig mod denne lille fætter. Foto: SCANPIX arkiv

Af Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS, Aller Media

Møl er belastende små skadedyr, som kort sagt æder dit tøj. Selvom du gransker dit hjem for møl, kan de alligevel dukke op.

Hemmeligheden er ifølge Claus Schultz, der er formand for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer samt teknisk chef i Rentokil Skadedyrskontrol, at vi selv er med til at bringe møllene indenfor og ikke opdager det, fordi de er så små.

- Vi får dem simpelthen hjem sammen med for eksempel nødder, mandler og mysli. Meget ofte i form af æg, og vi har ikke en chance for at opdage det, for vi kan ikke se dem. Når de har ligget i køkkenskuffen i et stykke tid, klækker æggene, og så kommer larverne ud og begynder at gnaske i den fødevare, de befinder sig i. Derfra spreder de sig til andre fødevarer, fortæller Claus Schultz.

Hvor tit skifter du dit sengetøj? Få tips til at holde den rent på isabellas.dk

Undgå møl i fødevarerne

Tanken om møl i tøjet er dog nok mere tilforladelig end tanken om, at de lever og formerer sig i vores fødevarer. Ifølge Claus Schultz er risikoen for møl i vores fødevarer stor, blandt andet fordi vi importerer mange krydderier, nødder og kerner fra udlandet.

Vil du mindske risikoen for møl, bør du opbevare nødder, mandler og gryn i tætte beholdere, samt sørge for at holde skabe og skuffer rene ved at støvsuge dem og tørre dem af med en hårdt opvredet klud.

Trænger du til nyt tøj? Her er ELLE’s guide til køb af striktrøjer til efteråret

Se også:

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.