Møgirriterende bananfluer - sådan slipper du af med dem

De fleste har nok kæmpet med de små, brune bananfluer, der pludselig hersker i køkkenet og kan være svære at komme af med. Få her seks tips til at komme af med dem.
"Skrid ud af mit køkken!" De er ikke rare at have som ubudne gæster, de små bananfluer.
"Skrid ud af mit køkken!" De er ikke rare at have som ubudne gæster, de små bananfluer. Foto: SCANPIX arkiv

Af Linda Østergaard, Isabellas.dk, Aller Media

Pludselig vrimler det med de irriterende bananfluer overalt i køkkenet. Du fanger måske et par stykker, men det kan være svært at slippe helt af med dem igen

Bananfluer kan yngle indendørs året rundt, og de formerer sig hurtigt. På deres ganske korte levetid kan bananfluerne nå at lægge helt op til 200 æg. De små fluer bliver især tiltrukket af gammel eller rådden frugt og grøntsager, madrester og sjatter af sodavand, vin og øl.

Smider du for meget mad ud: Se 14 tips til at undgå madspild på Isabellas.dk

Vi har her samlet 6 tips til at slippe af med de små bananfluer:

1. Fjern overmoden frugt eller gamle grøntsager og dåser med en bundsjat, der tiltrækker dem. Undgå også at have beskidte tallerkener stående med søde rester som ketchup, marmelade osv., som bananfluer særdeles godt kan lide.

2. Tøm minimum skraldespanden hver dag. Hvis du smider gammel frugt og grøntsager ud, så gør det til en vane at skifte den med det samme.

Er du plaget af skimmelsvamp derhjemme? Se, hvordan du slipper af med det, på Isabellas.dk

3. Lav en fælde: Bland saftevand med lidt opvaskemiddel med duft, så bananfluerne bliver tiltrukket. Enten dør de af blandingen eller drukner i glasset.

4. Vand dine potteplanter med en blanding af vand og eddike. Det siges nemlig, at bananfluerne så ikke gider at yngle i blomster og planter.

5. Lav en bananfælde: Stil et glas med f.eks. en overmoden banan i, og put husholdningsfilm eller folie over. Prik små huller i filmen. Bananfluerne kan på den måde komme ind - men ikke ud. Samme trick kan du lave med en plasticpose med en bananskræl i, hvor du lader posen være åben på køkkenbordet. Efter en halv dags tid har bananfluerne samlet sig, og du kan lukke posen om aftenen og smide den ud.

6. Rengør dagligt køkkenvask og rens afløbet ind i mellem. Madresterne sætter sig ofte ved afløbet, hvor bananfluer kan yngle. Hæld eventuelt afløbsrens eller kogt vand i.

Lav et smukt myggelys, der dufter fantastisk og holder myggene væk: Se hvordan på Isabellas.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.