Mød den 24-årige amerikaner i nordkoreansk fængsel

For første gang nogensinde har journalister fået lov til at besøge en udenlandsk fange i det lukkede land.
Den 24-årige amerikaner Matthew Miller har siddet i fængsel i Nordkorea, siden landets domstil dømte ham til seks års straffearbejde d. 13. september. Onsdag fik nyhedsbureauet AP en hidtil uset mulighed for at besøge en udenlandsk statsborger i et nordkoreansk fængsel.

Matthew Miller er dømt for at rive sit pas og visumpapirer i stykker ved sin ankomst som turist i Pyongyang, og han gjorde det angiveligt for at få lov til at opleve et nordkoreansk fængsel indefra.

´Fængselslivet er otte timers arbejde hver dag. Det har mest været landbrugsarbejde, som at grave jord. Derudover er det isolation, ingen kontakt med nogen. Men jeg har været ved fint helbred og ingen sygdom eller skader,´ forklarede Miller til AP.

Den 24-årige mand fik onsdag lov til at ringe hjem til sin familie fra et internationalt hotel med telefonforbindelse, men samtalen varede kun i ni minutter, inden Miller blev sendt tilbage til sit fængsel.

Han har allerede skrevet breve til blandt andre Michelle Obama og Hillary Clinton og bedt om hjælp. Udover Matthew Miller sidder to andre amerikanere i fængsel i Nordkorea. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.