Modeugen beskyldes for at køre pirattaxier

Taxiloven blev brudt, da journalister og gæster blev fragtet rundt i biler kørt af frivillige under modeugen i København. Det vurderer Dansk Taxi Råd og Taxinævnet.
I Dansk Taxi Råd og Taxinævnet vurderer man, at modeugen har brudt taxiloven ved at fragte gæster rundt i lånte biler kørt af frivillige.
I Dansk Taxi Råd og Taxinævnet vurderer man, at modeugen har brudt taxiloven ved at fragte gæster rundt i lånte biler kørt af frivillige. Foto: Scanpix

Under modeugen i København i sidste uge blev kendte journalister og fremtrædende gæster fragter rundt i biler, som var stillet til rådighed af Mazda og blev kørt af frivillige.

Men modeugen havde ikke søgt om tilladelse til at udføre taxikørsel, og chaufførerne havde ikke det rette kørekort til personfragt, når de kørte rundt med internationale modejournalister blandt andet fra Vogue, skriver metroxpress.

Der er dermed tale om ren taxikørsel.

Det vurderer Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd.

"Det her er efter min vurdering en klar overtrædelse af taxiloven. Alt, hvad der hedder erhvervsmæssig personbefordring - og det er det, når det som her er tilfældige personer, man transporterer rundt - kræver en taxitilladelse. Det er fastlagt i loven. Det her ligner ren taxikørsel," siger hun til metroxpress.

Hun bakkes op af Taxinævnet, som skal godkende personkørsel i stil med den, der fandt sted under modeugen.

"Meget tyder på, at det er i strid med taxiloven," siger Frida Gísladóttir, sekretariatschef i Taxinævnet i Region Hovedstaden, om Copenhagen Fashion Weeks transportordning.

Hun oplyser, at Taxinævnet ikke har modtaget nogen ansøgning fra Copenhagen Fashion Week, Mazda eller nogen af de øvrige samarbejdspartnere, som stillede bilerne til rådighed.

Hun vurderer, at modeugen skulle have haft en tilladelse.

"Reglerne er meget klare, og der skal ikke særlig meget til, før man skal have en godkendelse," siger hun til metroxpress.

I en mail skriver direktør for Copenhagen Fashion Week Eva Kruse:

'Vi har, os bekendt, ikke foretaget os noget ulovligt.'

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.