Modeboss efter shitstorm: Vi har ingen vægt derhjemme

Modebladet Cover er i vælten for at have bragt et foto af en alt for tynd model. Nu lægger bladets Malene Malling sig fladt ned med en undskyldning, bragt på Covers egen hjemmeside.
Malene Malling er ked af det i dag. Hun fortryder, at hendes blad bragte et foto af, hvad der ligner en udsultet fotomodel.
Malene Malling er ked af det i dag. Hun fortryder, at hendes blad bragte et foto af, hvad der ligner en udsultet fotomodel. Scanpix

Undskyld, undskyld og mere undskyld. Grundlæggeren af dagens mest udskældte modeblad, magasinet Cover, lægger sig fladt ned og beklager nu på bladets egen hjemmeside et foto af en alt for tynd model, der bringes i Covers februarnummer.

"Jeg har ikke levet op til mit ansvar som forlægger, kvinde og mor og det er jeg oprigtig meget ked af," skriver Malene Malling, der i dag har titlen som forlægger hos Cove, i en meget personlig erklæring, der popper op, så snart man er inde på siden.

Hun konstaterer, at dagen i dag er "meget trist" for hende.

Fotografiet af den unge undervægtige model begyndte at cirkulere i går aftes på Facebook, og det udviklede sig til en sand shitstorm, som Malene Malling altså har valgt at tage imod med en uforbeholden undskydning.

Den kommer dog først efter kritikken af fotoet. Bladet var på gaden allerede 28. januar.

Skal man tro Malene Malling vil noget tilsvarende ikke gentage sig:

"Jeg har selv døtre, og vi har ingen vægt derhjemme. Netop fordi jeg går op i, at de skal være sunde på alle måder. Så ingen må tro, at det her er en sag jeg tager let – og det kommer heller ikke til at gentage sig."

Den unge, tynde model har sat sindene i kog på de sociale medier. Malene Malling fortryder bitter, hun bragte fotoet. Foto: Affotografering af Cover

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.