Mobil-app advarer mod ulykker

Advarsels-app'en Mobilvarsling er hentet over 100.000 gange. Den kan advare med en besked direkte på mobilen, når der sker større ulykker og katastrofer i Danmark.
Over 100.000 danskere kører rundt med Mobilvarsel på deres mobiltelefon.
Over 100.000 danskere kører rundt med Mobilvarsel på deres mobiltelefon. Screendump

Beredskabsstyrelsens advarsels-app, Mobilvarsling, har rundet en milepæl. Den er siden lanceringen sidst i februar downloadet over 100.000 gange.

App’en advarer brugerne med en besked på deres mobiltelefoner, når myndighederne udsender advarsler.

Det er der som sådan ikke noget nyt i, men det smarte ved Mobilvarsling er, at brugeren kan udvælge geografiske områder og få advarsler derfra. Men bevæger brugeren sig ud af de valgte områder, så følger app'en bevægelsen og sender advarsler, der gælder det område, hvor brugeren befinder sig.

Kommunikationschef hos Beredskabsstyrelsen Thomas Dybro Lundorf er glad for, at det er lykkes at nå de mange downloads hurtigere end forventet. Men der er potentiale for, at mange flere brugere kan få gavn af Mobilvarsling.

- I princippet kunne vi jo godt tænke os, at alle, der har mulighed for det, hentede app’en, fordi den er et godt supplement til de andre varslingskanaler, som myndighederne bruger, når borgerne skal advares om en farlig hændelse.

- Der er allerede udsendt en lang række advarsler om både vejr, trafik og beredskab, og vi er glade for, at vi med Mobilvarsling har fået mulighed for at informere borgerne direkte på mobiltelefonen, siger Thomas Dybro Lundorf.

Mobilvarsling udsender advarsler om farligt vejr, akutte spærringer af motorveje og broer samt beredskabsmeddelelser fra myndighederne. App’en er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet.

App’en er udviklet til iOS og Android-telefoner, og en ny version forventes at blive udgivet inden for de kommende uger.

Læs mere og hent app'en Mobilvarsling her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.