Mixeddouble sikrer første danske semifinaleplads

Joachim Fischer og Christinna Pedersen har sikret dansk deltagelse i lørdagens semifinaler ved Denmark Open.
Christinna Pedersen og Joachim Fischer er fortsat med i Denmark Open, som de tidligere har vundet tre gange i karrieren.
Christinna Pedersen og Joachim Fischer er fortsat med i Denmark Open, som de tidligere har vundet tre gange i karrieren. Foto: Dita Alangkara/AP

Mixeddoublen med Joachim Fischer og Christinna Pedersen blev fredag de første danskere til at spille sig i semifinalen ved Denmark Open i badminton.

Det femteseedede danske par besejrede Shin Baek Cheol og Chae Yoo Jung fra Sydkorea med cifrene 21-16, 21-19.

- Vi kom ud med fuld drøn og spillede faktisk pisse godt, især i starten. De spillede rigtig godt i andet sæt, og det var faktisk ret utroligt, at vi vandt det, for vi var under maksimalt pres hele tiden, lyder det fra Joachim Fischer.

I et dansk-kontrolleret første sæt åbnede Joachim Fischer og Christinna Pedersen med en skarp offensiv, som skaffede dem en føring på en håndfuld point.

Den margin var nok til at hjemføre sættet med 21-16 i en solidt første sæt.

Starten på andet sæt blev skrantende, og Fischer og Pedersen måtte kæmpe lidt for at komme op efter at have været nede med 2-6.

Ved 9-9 fik danskerne hægtet sig på, men i modsætningen til første sæt formåede de ikke at tage et ryk, da sydkoreanerne fik sat en langt bedre offensiv op.

I stedet rykkede Shin Baek Cheol og Chae Yoo Jung fra 12-12 til 15-12, og danskerne skulle igen bestige et lille bjerg.

Igen kom Fischer og Pedersen op, denne gang ved 18-18, og tog deres første føring i sættet med 19-18. Herefter fik danskerne lukket kampen med 21-19.

Christinna Pedersen døjer stadig med lidt hoste og snot, men det slår hende ikke ud.

- Jeg har kæmpet lidt de seneste par uger, og jeg kan godt mærke, at energien ikke helt er, hvor jeg vil have den, men så længe vi kan vinde, er jeg ligeglad, og jeg skal nok vise stor fightervilje, forsikrer hun.

I semifinalen venter enten endnu et sydkoreansk par eller de tredjeseedede kinesere Xu Chen og Ma Jin.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.