Mister månedsløn: Personale tvunget til afspadsering

I stedet for tillæg for arbejde i blandt andet weekender skal en gruppe medarbejdere i hjemmeplejen nu i stedet afspadsere timerne.
stedet for tillæg for arbejde i blandt andet weekender skal en gruppe medarbejdere i hjemmeplejen nu i stedet afspadsere timerne.
stedet for tillæg for arbejde i blandt andet weekender skal en gruppe medarbejdere i hjemmeplejen nu i stedet afspadsere timerne. scanpix/Iris

Aftenpersonalet i hjemmeplejen i Horsens Kommune mister, hvad der svarer til en hel månedsløn, efter en lokalaftale om arbejde i weekender og på helligdage er blevet opsagt.

Det skriver Fagbladet FOA.

Den opsagte aftale betyder nemlig, at aftenvagterne ikke længere får udbetalt tillæg, men i stedet skal afspadsere timerne. Dermed står flere derfor til årligt at miste en væsentlig sum i lønningsposen.

Behov for at effektivisere

Tillidsrepræsentant Annitta Bronze frygter, at ændringerne vil skabe uro på arbejdspladsen, fordi de ansatte vil kæmpe for at få det merarbejde, der måtte komme, i forsøget på at opretholde lønnen.

- Mange er meget påvirket af det her, for det er svært for flere at få økonomien til at hænge sammen, siger hun til Fagbladet FOA.

Hos Horsens Kommune forklarer man den opsagte aftale med et behov for at effektivisere for 20 millioner på ældreområdet de næste fire år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.