Mistede sin mand i arbejdsulykke: Måtte kæmpe for erstatning

Trods klart lovbrud nægtede arbejdsgiver at betale erstatning til enke efter hendes mands død i en arbejdsulykke
Arbejdstilsynet konstaterede, at arbejdsgiveren havde brudt arbejdsmiljøloven, da en 64-årige 3F'er fik en skorsten ned over sig og døde i 2012.
Arbejdstilsynet konstaterede, at arbejdsgiveren havde brudt arbejdsmiljøloven, da en 64-årige 3F'er fik en skorsten ned over sig og døde i 2012. Foto: Scanpix arkiv

Trods klart lovbrud nægtede arbejdsgiver at betale erstatning til enke efter hendes mands død i en arbejdsulykke, skriver Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynet konstaterede, at arbejdsgiveren havde brudt arbejdsmiljøloven, da den 64-årige 3F'er fik en skorsten ned over sig og døde i 2012. Alligevel afviste arbejdsgiveren at tage ansvaret og betale erstatning til enken. Derfor var hun nødt til at føre en civil retssag mod arbejdsgiveren.

7. februar 2014 dømte byretten dog arbejdsgiveren som ansvarlig for den 64-årige mands død. Arbejdsgiveren skulle samtidig betale 363.496 kroner plus renter i erstatning til enken for tab af forsørger. Det fremgår af dommen.

Arbejdsgiverens forsikring dækkede dog ikke nedrivningsarbejde, og det er derfor, at sagen endte i retten.

- Det var fordi, jeg mente, at det var mit forsikringsselskab, der skulle betale den. Det er ikke noget med, at jeg ikke vil betale forsørgerhjælp. Det har ikke noget med det at gøre. Det har jeg hele tiden sagt, at hun skulle have. Altid sagt. Men jeg har altid sagt, at det var forsikringen, der skulle betale, siger Benny Kjær.

Enken til den afdøde, 64-årige mand oplyser til Fagbladet 3F, at hun ikke ønsker at udtale sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.