Mistede kontanthjælp efter indbrud: Nu får de pengene tilbage

Vordingborg Kommune skal betale 16.500 kroner tilbage til et kontanthjælpspar, har Ankestyrelsen afgjort.
Vordingborg Kommune hapsede parrets kontanthjælp, fordi de havde haft indbrud. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Vordingborg Kommune hapsede parrets kontanthjælp, fordi de havde haft indbrud. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Scanpix / modelfoto

I Ørslev ved Vordingborg sidder en meget lettet familie.

May-Brith Jensen og Jimmi Bach Jørgensen har nemlig vundet over kommunen i Ankestyrelsen og får 16.500 kroner tilbage. Det skriver TV2 Øst.

Parret, der har børn sammen, er på kontanthjælp. I november var familien udsat for indbrud. Forsikringen dækkede det, der blev stjålet, men på grund af pengene fra forsikringen trak kommunen samtidig parret i kontanthjælp.

Kommunen mente nemlig, at forsikringspengene talte som formue, og at familien skulle leve af pengene i stedet for at bruge dem på at erstatte de stjålne ting.

Politikere reagerede

Det undrede ikke kun familien, men fik også flere politikere op af stolen. Blandt andre SF's arbejdsmarkeds- og boligordfører, Eigil Andersen:

- Jeg tog mig til hovedet, da jeg hørte om det her.

- Reglerne bør uden tvivl ændres, sådan at man ikke bliver modregnet i kontanthjælpen, når man får erstatning efter et indbrud. Det er det eneste rimelige, for ellers er det jo rent illusorisk, at man skal kunne genskabe situationen fra før et indbrud, siger han og understreger, at det heller ikke skal være op til kommunen at lave et skøn i sådanne sager, har Eigil Andersen tidligere sagt til Avisen.dk.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen konkluderede da også senere i et svar til Eigil Andersens to partifælller Trine Pertou Mach og Karina Lorentsen Dehnhardt, at kontanthjælpen er målrettet de borgere, der ikke har alternative muligheder for at forsørge sig selv, men at ”der skal ses bort fra formålsbestemt formue”. Som for eksempel en indboerstatning.

Og noget lader altså til, at Ankestyrelsen var enig i dette. I hvert fald har de nu givet parret medhold i, at kommunen ikke måtte trække pengene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.