Mistænkt for milliardsvindel hyrer dansk advokat

Den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah har hyret den danske forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan se frem til at få nogle af de penge tilbage i kasssen, som den danske stat er blevet svindlet for i forbindelse med sag om udbytteskat. En af de mistænkte er en britisk finansmand ved navn Sinjay Shah. Arkivfoto.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan se frem til at få nogle af de penge tilbage i kasssen, som den danske stat er blevet svindlet for i forbindelse med sag om udbytteskat. En af de mistænkte er en britisk finansmand ved navn Sinjay Shah. Arkivfoto. Foto: JAKOB JØRGENSEN/POLFOTO

En 45-årig britisk finansmand og velhaver er blandt de mistænkte i sagen om de 6,2 milliarder kroner, som Skat er blevet franarret gennem forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat.

Forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen bekræfter i hvert fald, at den 45-årige brite har hyret ham som advokat.

- Jeg kan bekræfte, at jeg repræsenterer Sanjay Shah, men har ingen kommentarer, skriver Jakob Lund Poulsen i en sms til DR Nyheder.

Tirsdag kom det frem, at Bagmandspolitiet har beslaglagt 1,7 milliarder kroner og i samarbejde med britisk politi foretaget en række ransagninger mod virksomheder i London.

Blandt virksomhederne er ifølge DR Nyheders oplysninger en investeringsvirksomhed, der kontrolleres af den 45-årige forretningsmand fra Dubai.

Det drejer sig om en investeringsvirksomhed ved navn Solo Capital Partners.

Virksomheden nægter at kommentere oplysningerne om ransagningen over for DR Nyheder, men det britiske finanstilsyn bekræfter, at man har assisteret de danske myndigheder i sagen.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Bagmandspolitiet 23. og 24. september beslaglagt en række værdier i sagen i en mindre privat tysk bank i Hamburg, Varengold Bank AG.

Sanjay Shah er hovedaktionær i den tyske bank, der også har afdelinger i London og Dubai. Så sent som i august erhvervede han sammen med to partnere 99,9 procent af aktierne i banken.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har forretningsmanden britisk statsborgerskab, men har siden 2009 boet i Dubai.

Af artikler på nettet fremgår det, at han er aktiv i kampen mod autisme og blandt andet har trukket internationale rock- og popstjerner som Prince og Snoop Dogg til støttekoncerter i ørkenstaten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.