Mistænkt for at indespærre børn i årevis

Indespærrede børn tilkaldte politiet, som stormede lejligheden i Skåne med otte betjente onsdag aften.
Svensk politi mistænker en 59-årig kvinde for at holde sine egne børn indespærret i årevis.
Svensk politi mistænker en 59-årig kvinde for at holde sine egne børn indespærret i årevis. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

En 59-årig svensk kvinde mistænkes af myndighederne i Skåne for at have holdt sine egne børn indespærret i årevis - senest i en toværelses lejlighed.

- Der har været afhøringer i nat. En kvinde født i 1955 er pågrebet og sigtet for frihedsberøvelse, siger Marie-Louise Holmberg fra politiet til Kvällsposten.

Efter at kvindens egne børn havde ringet til politiet, slog myndighederne til onsdag aften ved at banke døren til lejligheden i et boligkompleks i Bromölla ind og hente både kvinden og børnene - som alle er over 18 år.

Ifølge den svenske avis var cirka otte betjente med under besøget på adressen. Der er angiveligt tale om tre indespærrede børn.

Faren til de to yngste børn fortæller til det svenske medie, at han har ledt efter sine børn i snart 17 år.

Flere beboere i boligkomplekset fortæller, at de er meget overraskede over historien. Naboer har fortalt, at en kat sidste sommer var hoppet ind på kvindens altan, og at hun dengang nægtede dem adgang til lejligheden.

Børnene har ifølge avisen fortalt, at de er blevet holdt indespærret i over 10 år.

Det hele begyndte angiveligt med, at faren og moren gik fra hinanden, og at kvinden ville forhindre, at faren så børnene.

Derfor flyttede de jævnligt til nye adresser. Hverken den 59-årige kvinde eller børnene er registreret som boende på adressen i Bromölla.

Svensk politi vil i løbet af torsdag eftermiddag fortælle om det videre forløb i sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.