Miraklet i vandet: Lollandsk par redder savnet sejlers liv

Per og Randi sejlede tilfældigvis forbi den 47-årige mand, der var faldet i vandet fra sin båd mange timer forinden. Det blev hans redning.
Manden havde redningsvest på i vandet, men havde ingen særlig dragt på eller andet, der kunne holde ham varm. Hvordan han overlevede, er en gåde.
Manden havde redningsvest på i vandet, men havde ingen særlig dragt på eller andet, der kunne holde ham varm. Hvordan han overlevede, er en gåde. Modelfoto: Colourbox

En 47-årig mand fra København kan takke to komplet fremmede for, at han er i live. Ved et sandt mirakel kom parret Randi Pedersen og Per Høj sejlende forbi, da manden kæmpede for sit liv i det kolde vand ved Vejrø ud for Vordingborg.

Randi og Per kommer fra Hunseby på Lolland og var på vej på sejlerferie med deres hund og deres to et halvt år gamle søn Simon, da de så den nødstedte mand i vandet.

Der havde han ligget i 17 timer. Tirsdag aften ved 20.30-tiden fik politi og redningsfolk en melding om, at hans sejlbåd var fundet forladt ved Knudshoved Odde ved Vordingborg. Motoren var tændt og rækværket ødelagt, men trods en større eftersøgning lykkedes det ikke at finde manden fra båden.

Eftersøgningen blev indstillet i de tidlige morgentimer, fordi man der skønnede, at han ikke havde kunne klare så mange timer i det kolde vand. Så det ER virkelig er mirakel, at parret fra Lolland kom forbi.

- Jeg så ud af min øjenkrog, at der var noget, der bevægede sig i vandet og kunne så se, at det var en mand. Jeg råbte til min kæreste 'der ligger en mand i vandet - hvad gør jeg?', og så fik vi kontakt til manden. Han sagde, at han havde ligget i vandet i 17-18 timer og næsten ikke kunne mere, og så sagde jeg bare, at vi var her nu, siger Randi Pedersen til TV Øst.

De fik et reb om ham og hevet ham op i båden, hvor han blev dækket til med tæpper. Da Randi Pedersen spurgte, om der var noget, hun kunne gøre, bad den stærkt forkomne mand hende om at ringe til hans kone. Det telefonopkald, siger Randi Pedersen, var en virkelig livsbekræftende oplevelse.

- Det er virkelig surrealistisk at have reddet et menneskeliv. Vi gjorde jo bare, det vi skulle og hjalp, men det er godt nok surrealistisk, siger hun.

Hvordan den 47-årige overlevede de mange timer i vandet er en gåde. Han havde ikke nogen særlig dragt på eller andet udstyr ud over sin redningsvest. Han blev undersøgt af en læge på Vejrø, hvorefter han af Forsvarets Redningstjeneste blev fløjet til Odense Universitetshospital.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.