Mirakel-drengen Jesper efter hofte-operation: Sådan har han det

Jesper Sørensen, som lider af progeria og er kendt fra tv-programmmet "Jesper - drengen i den gamle krop", er igen glad efter et uheld i sportshallen.
Da Jesper Sørensen fra Hjørring tonede frem på danskernes tv-skærm i 2008 var han den eneste i Danmark, som lider af den sjældne sygdom progeria.
Da Jesper Sørensen fra Hjørring tonede frem på danskernes tv-skærm i 2008 var han den eneste i Danmark, som lider af den sjældne sygdom progeria. Foto: Scanpix/arkiv

Den nu 18-årige Jesper Sørensen har fået smilet og glæden i hverdagen tilbage.

Først i 2015 var den progeria-ramte unge mand så uheldig i en fodboldkamp, at hans hofte røg ud af hofteskålen. Skaden skete, da han i den lokale sportshal sparkede ud efter en fodbold.

- Nu hvor jeg er rask igen og kan gå selv, vil jeg bare gerne nyde de ting, jeg ikke kunne før. Jeg har for eksempel både prøvet Orkanen og Lynet (forlystelser i Fårup Sommerland, red.), fortæller Jesper Sørensen til BT.

Hofteskaden betød en større operation og en længere periode, hvor Jesper Sørensen var nød til at bruge kørestol.

Tilbage blandt venner

På grund af hofteskaden har skolen været sat på standby, men nu er den 18-årige mirakel-dreng tilbage på produktionshøjskolen i Hjørring og kommer igen ud blandt andre unge.

- På den måde kommer jeg ud og møder andre unge og det har jeg savnet det seneste år. Og så er jeg bare sammen med mine venner. Vi laver ikke noget særligt. Vi hygger bare og nyder livet. Det er en af de ting, jeg er god til at huske mig selv på, fortæller Jesper Sørensen til BT.

Han er to timer om dagen på produktionshøjskolen. Det er det han kan holde til, fortæller han til avisen.

Jesper fra TV2

Danskerne lærte Jesper Sørensen at kende i programmet "Jesper - Drengen i den gamle krop", som blev sendt på TV2 i 2008.

Jesper Sørensen lider af den meget sjældne sygdom progeria. Det er en genetisk børnesygdom, som betyder at kroppen ældes i meget højt tempo, faktisk otte gange hurtigere end normalt.

Børn med progeria blevet sjældent ældre end 16 år og sygdommen kan hverken helbredes eller forebygges, og rammer cirka én ud af fire millioner børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.