Ministerium blåstempler millionstøtte til melodigrandprix

Københavns Kommune og Region Hovedstaden dækkede minus på 77 millioner kroner. Det var okay, lyder afgørelsen.
Det blev dyrt for københavnske skatteborgere at få melodigrandprix til Danmark. Men det var ikke en ulovlig regning, lyder det fra ministerium.
Det blev dyrt for københavnske skatteborgere at få melodigrandprix til Danmark. Men det var ikke en ulovlig regning, lyder det fra ministerium. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Det er blevet kaldt noget værre rod og en skandale.

Men ulovligt er det ikke, at skatteyderne i København og Region Hovedstaden er endt med at dække et underskud på mere end 77 millioner kroner fra det europæiske melodigrandprix, der blev holdt i København i 2014.

Det konkluderer Social- og Indenrigsministeriet, der er tilsynsmyndighed for kommunerne.

De 77 millioner gik til at dække et underskud i et projektselskab, som turismeorganisationen Wonderful Copenhagen havde oprettet til lejligheden.

Budgettet for det selskab var 34,6 millioner kroner. Men regningen endte på 112 millioner kroner.

Og det var altså i overensstemmelse med reglerne, at kommunen og regionen samlede den regning op.

Støtten, der beløb sig til 23,2 millioner fra Københavns Kommune og 60,7 millioner fra Region Hovedstaden, er heller ikke i strid med EU's statsstøtteregler, er vurderingen.

Ministeriet hæfter sig ved, at både kommunen og regionen havde en interesse i begivenheden. Den måtte nemlig forventes at føre turistindtægter og den slags med sig.

- Det antages, at der er rum for et betydeligt skøn ved vurderingen af, om en given disposition er økonomisk forsvarlig, skriver ministeriet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.