Minister var jordbærplukker: Kendte leger med på ny trend

Ny trend på de sociale medier tager til i styrke. Danske politikere er med på spøgen.
I dag er Kristian Jensen vores lands udenrigsminister, men det hele begyndte med en karriere som jordbærplukker ...
I dag er Kristian Jensen vores lands udenrigsminister, men det hele begyndte med en karriere som jordbærplukker ... Foto: Heine Pedersen/Scanpix/arkiv

Bogopsætter, videokioskpasser, frugtplukker, dambrugsfisker, bagerekspedient, skiinstruktør, høstmedhjælper ...

De sociale medier bombarderes i øjeblikket med mere eller mindre almindelige, kedelige, spændende og ofte obskure stillingsbetegnelser. 

En ny trend har nemlig ramt masserne. Og som så ofte før kommer trenden ud af det blå. Ifølge det amerikanske medie Huffington Post var det sangeren og sangskriveren Marian Call, som skubbede det hele i gang, skriver TV 2.

Hun opfordrede andre til at nævne deres tidligere arbejde, fordi hun er ved at skrive en sang om emnet.

Trenden har - som nærmest altid - taget turen over Atlanterhavet, hvor ukendte og kendte har taget udfordringen op - først på Twitter og siden på Facebook.

De skal fortælle titlerne på deres første syv job - hverken færre eller flere - og hashtagge opslaget med #firstsevenjobs.

Blandt andre har tv-værten Ellen DeGeneres, astronauten Buzz Aldrin, der var med på Apollo 11 og nummer to til at sætte fødderne på månen efter Neil Armstrong i 1969, og talkshow-vært Stephen Colbert fortalt om deres første syv job, skriver TV 2.

Minister med tankpasser-erfaring

På vores breddegrader har udenrigsminister Kristian Jensen (V) postet på Twitter, at han med ind i ministeriet har erfaring som blandt andet jordbærplukker, høstmedhjælper, avisbud, bogopsætter og tankpasser.De konservatives leder, Søren Pape Poulsen kan prale med blandt andet speditør, lærer og ungdomsskoleleder. 

Du kan følge #firstsevenjobs på Facebook her

Her er der danske tweets med hashtagget #firstsevenjobs

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.