Minister til Zlatan: Opfør dig ordentligt

Zlatan Ibrahimovic er kommet i modvind i Frankrig efter sine lidet pæne ord om landet.
Zlatan Ibrahimovic kritiserede både den franske dommer og det franske land, da hans hold tabte til Bordeaux i den franske ligas sidste runde.
Zlatan Ibrahimovic kritiserede både den franske dommer og det franske land, da hans hold tabte til Bordeaux i den franske ligas sidste runde. Foto: Michel Euler/AP

Efter Paris Saint-Germains nederlag til Bordeaux i den franske liga i sidste runde kritiserede den svenske stjernespiller både dommeren og Frankrig generelt i grove vendinger.

Det er faldet flere fremtrædende franskmænd for brystet, og nu melder også landets premierminister, Manuel Valls, sig i koret af folk, der beder svenskeren ændre sin opførsel.

- Jeg er chokeret over bemærkningerne, han kom med. Det var bemærkninger om både dommeren og Frankrig, som var svært upassende. Derfor vil jeg anbefale ham at opføre sig ordentligt hele tiden i forbindelse med fredagens kamp, siger Valls ifølge NTB.

På direkte tv efter nederlaget til Bordeaux sagde en vred Ibrahimovic:

- I 15 år har jeg aldrig haft sådan en dommer. I dette lorteland - dette land fortjener ikke PSG. Vi er for gode til dette land.

Også højrefløjspolitikeren Marine Le Pen har udtrykt sin utilfredshed med svenskerens udtalelser, og selvom PSG-stjernen kort efter undskyldte for sit udbrud, er der stadig kritiske røster i det franske.

Udbruddet kaster givetvis en karantæne af sig til angriberen, men det franske fodboldforbund når ikke at have udmålt en straf førend 9. april.

Derfor vil Ibrahimovic sandsynligvis også være med i startopstillingen, når de forsvarende mestre fredag aften tager imod Lorient i Ligue 1.

PSG indtager øjeblikkeligt andenpladsen to point efter Lyon, mens Lorient på 15.-pladsen forsøger at holde nedrykningsstregen fra livet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.