Minister til handicappede uden hjælp: Klag

Socialminister Manu Sareen opfordrer handicappede, hvis hjælpere i stigende omfang bliver sat på rådighedstid, til at klage. “Det er den rette fremgangsmåde,” lyder det.
Handicappede, der mener, at kommuner uretmæssigt ændrer deres hjælperes timer til rådighedtimer, må klage, siger Manu Sareen.
Handicappede, der mener, at kommuner uretmæssigt ændrer deres hjælperes timer til rådighedtimer, må klage, siger Manu Sareen. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkiv.

Som Avisen.dk beskrev for nylig oplever organisationer, at handicappede i stigende omfang må klare sig selv, fordi kommunerne sætter deres hjælpere på såkaldte rådighedstimer. Det betyder, at hjælperen i princippet blot skal være tilstede, men ikke forventes at være aktiv.

Flere politikere reagerede i kølvandet på en sag om en handicappet fra Albertslund, hvis hjælper pludselig blev sat på såkaldt “rådighedsvagt” i halvdelen af dagtimerne. Her er lønnen mindre, så det er altså billigere for kommunerne. Men det betyder også, at den handicappede begrænses markant i, hvad han kan foretage sig.

Den rette fremgangsmåde

DF’s handicapordfører Karina Adsbøl har spurgt socialminister Manu Sareen (R) om han mener, det er rimeligt, at behandle en borger, som det bliver beskrevet i artiklen, og hvad ministeren vil gøre i forhold til, at kommunerne ændrer flere timer til rådighedstimer.

Ministeren vil ikke kommentere den konkrete sag, men henviser til, at man kan at klage, hvis en kommune ikke administrerer reglen om rådighedstimer inden for lovens rammer.

“Det er den rette fremgangsmåde, og jeg finder derfor ikke anledning til at gøre yderligere,” lyder det i ministersvaret.

 


 

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.