Minister: Sæt straffen for dyremishandling op

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil ændre loven, så dyremishandlere fremover straffes hårdere.
Fødevareminister Dan Jørgensen vil straffe dyremishandlere hårdere.
Fødevareminister Dan Jørgensen vil straffe dyremishandlere hårdere. Foto: GORM BRANDERUP/POLFOTO

Mishandling af dyr er særdeles alvorligt, og til tider bliver misrøgt og vold mod dyr straffet for mildt. Derfor skal straffene skærpes, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Ministeren vil således ændre loven, så dyremishandlere straffes hårdere, end tilfældet er i dag, skriver Fødevareministeriet på dets hjemmeside.

- Jeg mener, at straffen for at mishandle dyr skal sættes op, så strafniveauet i højere grad afspejler overtrædelsernes grovhed, siger Dan Jørgensen.

- Vi har for eksempel set sager, hvor folk er idømt korte fængselsstraffe for at forsøge at slå dyr ihjel med vold, og sager, hvor mishandleren ikke bliver frataget retten til at holde dyr, selvom der er tale om grove overtrædelser, siger han.

Fødevareministeren sætter nu gang i et arbejde for at finde ud af, hvordan straffene for overgreb og misrøgt af dyr kan skærpes.

I den forbindelse skal det undersøges, hvordan reglerne kan ændres, når det handler om størrelsen på bøder, længden på fængselsstraffe og muligheden for at fratage folk retten til at holde dyr i en periode eller for altid.

- Dyr er tænkende væsner, der kan føle angst og smerte og ofte forsvarsløse. Derfor synes jeg, det er meget alvorligt, når mennesker mishandler dyr med fuldt overlæg, siger Dan Jørgensen.

Også Venstre mener, at der er grund til at undersøge, om dyremishandlere kan straffes hårdere fremover, og partiet støtter dermed fødevareminister Dan Jørgensens planer.

- I Venstre bakker vi op om at få undersøgt muligheden for at øge bødestraffene og i de groveste tilfælde fængselsstraffene, siger dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen (V).

- Der må ikke være tvivl om, at man i et moderne velfærdssamfund som det danske skal passe godt på kæledyrene. Og hvis man mishandler dyr, skal hammeren falde, siger han.

Ifølge Metroxpress er der over de seneste år sket en større stigning i antallet af sager om dyremishandlinger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.