HOSPITALER I KRISE

Minister: Patienter skal ikke ligge og dø på gangene

Overbelægning og hektisk tempo på landets sygehuse rammer patienter, pårørende og personale. I Hillerød sov to patienter ind, mens de lå på gangen. Ikke i orden, lyder det fra sundhedsministeren.
Ingen skal ligge og dø på gangene, og sundhedspersonalet skal have ordentlige forhold, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S), efter at Avisen.dk har skrevet om dårligt psykiske arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet.
Ingen skal ligge og dø på gangene, og sundhedspersonalet skal have ordentlige forhold, lyder det fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S), efter at Avisen.dk har skrevet om dårligt psykiske arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet. Foto: Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

Mindst to patienter døde på gangen på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling på Nordsjællands Hospital i Hillerød sidste år.

LÆS OGSÅ: Travlhed på sygehus: Patienter døde på gangene

Episoderne var med til at lægge så voldsomt et psykisk og følelsesmæssigt pres på sygeplejerskerne, at det udløste et af to påbud for dårligt arbejdsmiljø.

Sådanne forhold er uacceptable, lyder det nu fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale skal have ordentlige arbejdsforhold, og patienter skal selvfølgelig ikke ligge og dø på gangene. Det er slet ikke i orden, og derfor er det også fornuftigt, at regionsformanden nu griber ind og gør noget ved problemerne, lyder det i et skriftligt svar til Avisen.dk fra ministeren.

Avisen.dk har i en lang række artikler sat fokus på det dårlige psykiske arbejdsmiljø på landets sygehuse.

LÆS OGSÅ: 101 påbud afslører: Stressbombe på landets sygehuse

I Region Nordjylland er sygeplejesker kollapset ved akuttelefonen. I Region Hovedstaden har børn fået unødvendige såkaldte smertegennembrud på en børnemodtagelse. Og så videre.

Må ikke få ondt i maven på jobbet

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) har i forbindelse med Avisen.dk's artikler om barske arbejdsmiljøproblemer på to sygehuse i regionen understreget, at det psykiske arbejdsmiljø kommer på dagsordenen på næste regionsmøde.

LÆS OGSÅ: Ældresagen raser: Lig på gangene er uværdigt

Til den seneste sag om pludselige dødsfald på gangene på Nordsjællands Hospital og den manglende debriefing af personalet efter de ubehagelige hændelser, siger hun:

- Jeg synes ikke, det er i orden, hvis sygeplejersker ikke har tid til at bearbejde de her voldsomme oplevelser. Man skal ikke have ondt i maven ved at gå på arbejde.

LÆS OGSÅ: Hæstorp efter hospitalsafsløringer: Det er ikke i orden

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.