Minister om manglende mekanikere: Det er svært at lokke folk til Sønderjylland

Der er stor mangel på flymekanikere i det sønderjyske. Forsvarsministeren er ikke bekymret, men det er SF's forsvarsordfører.
Da det er svært at lokke flymekanikere til Sønderjylland, bør man forsøge at rekruttere fra andre lande, mener forsvarsministeren Peter Christensen (V).
Da det er svært at lokke flymekanikere til Sønderjylland, bør man forsøge at rekruttere fra andre lande, mener forsvarsministeren Peter Christensen (V). Foto: Scanpix

Der er ikke nok mekanikere, der gider at hamre og skrue på forsvarets kampfly. Det skriver DR Syd.

På trods af, at Forsvaret har forsøgt at tiltrække flere mekanikere til landets flyvestationer, anslår Flyverstaben, at man stadig mangler 20 til 25 flymekanikere hos Fighter Wing Skrydstrup i Sønderjylland.

Det er dybt bekymrende, mener SF's forsvarsordfører Holger K. Nielsen.

- Man har været vidende om problemet i lang tid. Alle er klar over, at det skal løses, og derfor undrer det mig dybt, at det tilsyneladende stadig ikke er løst. De skal tage sig sammen i Forsvarsministeriet, siger han.

Minister er ikke bekymret 

Ministeriet lancerede i december sidste år en plan på 19 punkter, der skulle skaffe flere mekanikere, og de forventer at være oppe på fuld bemanding i 2018.

Forsvarsminister Peter Christensen fra Venstre mener dog ikke, at den udsigt giver anledning til bekymring.

- Vi har flyene ude nu, og de bliver vedligeholdt i det omfang, de skal. Der bliver selvfølgelig trukket veksler på personalet, men i Tyrkiet, hvor vi deltager i kampen mod Islamisk Stat, fungerer det lige nu rigtigt godt, siger han.

Han erkender, at det er svært at finde arbejdskraften, og lærlingene hænger ikke på træerne. Derfor er Forsvaret også begyndt at rekruttere tyske flymekanikere til at løse opgaven.

- Vi skal se på, om vi kan tiltrække flymekanikere fra andre lande. Vi har allerede tyske medarbejdere, og det er et spor, vi skal forfølge. For konkurrencen er hård, siger Peter Christensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.