Minister nægter at betale gigantregning

Britisk premierminister buldrer mod pludselig ekstraregning fra EU's kontingentkontor.
Ekstraregningen til Storbritannien er en konsekvens af, at EU's statistiske kontor, Eurostat, med flere års tilbagevirkende kraft har ændret opgørelsesmetoden for EU-landenes bruttonationalindkomst (BNI).
Ekstraregningen til Storbritannien er en konsekvens af, at EU's statistiske kontor, Eurostat, med flere års tilbagevirkende kraft har ændret opgørelsesmetoden for EU-landenes bruttonationalindkomst (BNI). Foto: Yves Logghe/AP

Den britiske premierminister, David Cameron, har de store ord fremme, da han efter afslutningen af et EU-topmøde fredag i Bruxelles kommenterer den ekstraregning på 15,8 milliarder kroner, der pludselig er landet på hans bord.

Ekstraregningen er en konsekvens af, at EU's statistiske kontor, Eurostat, med flere års tilbagevirkende kraft har ændret opgørelsesmetoden for EU-landenes bruttonationalindkomst (BNI). Det ændrer udregningen af landenes EU-kontingent.

- Jeg er ikke imod justeringer. Men det her er fuldstændig uacceptabelt. Vi hiver ikke bare sådan lige checkhæftet frem og skriver en check på to milliarder euro. Det kommer ikke til at ske.

- Det er uacceptabelt. Sådan kan man ikke opføre sig. Jeg betaler ikke den regning 1. december. Hvis folk tror det, så vil de blive overraskede, siger Cameron på et pressemøde efter topmødets afslutning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.