Minister i chok over forgiftning af præmiehund

Storbritannien er rystet over sagen om den irske setter Jagger, der døde, efter den efter alt at dømme blev forgiftet under en prestigefyldt hundeudstilling. Selv landets premierminister kommenterer sagen.
Denne irske setter var også med på Crufts, men slap modsat sin artsfælle Jagger fra hundeudstillingen med livet i behold.
Denne irske setter var også med på Crufts, men slap modsat sin artsfælle Jagger fra hundeudstillingen med livet i behold. Scanpix

Kunne man forestille sig, at Helle Thorning-Schmidt som statsminister gik ud og kommenterede i medierne på en sag om en dyr racehund, der efter alt at dømme var blevet forgiftet på en hundeudstilling? Nej, ikke rigtigt, vel?

Men i Storbritannien har landets premierminister David Cameron faktisk gjort det. I dag har han knyttet ord til sagen, der optager og ryster hans landsmænd. Sagen om den irske setter Jagger, der sandsynligvis døde, fordi den blev forgiftet under en prestigefyldt hundeudstilling i sidste uge.

Ingen ved, hvem der slog Jagger ihjel, men der gisnes om, at det var konkurrerende hundejere.

- Det er en utrolig forfærdelig ting at gøre, sagde David Cameron i dag i et radioprogram.

- Som en hunde- og katteelsker føler jeg i mit hjerte med familien, der har oplevet dette, erklærede han.

Flere hunde blev syge

Sagen om den stakkels irske setter har taget endnu en yderligere dramatisk drejning i dag, hvor den britiske kennelklub har bekræftet, at den lige nu undersøger op mod seks tilfælde af forgiftninger ved dette års Crufts - verdens efter sigende største og mest prestigefyldte hundeudstilling, der i sidste uge blev afholdt i Birmingham.

Angiveligt blev bl.a. en West Highland white terrier, en afghansk mynde og en Shih Tzu syge efter udstillingen, fremgår det af en artikel i avisen The Telegraph.

Forgiftet kød

Jagger døde fredag i sit hjem i Belgien efter at have vundet en andenplads i kategorien 'bedste hund' i sin klasse i Crufts.

Dyrlæger har under en indledende obduktion konkluderet, at Jagger med stor sandsynlighed er blevet forgiftet af nogle stykker oksekød:

- Det var mørkt, rødt kød.  Det lignede oksekød.  Inde i kødet var der forskellige farver - hvid, mørkegrøn og sort, siger Jaggers knuste ejere, Willem og Aleksandra Lauwers til avisen The Telegraph om obduktionen.

Efter dødsfaldet har medierne rullet op, hvor benhård kampen er for at vinde en præmie på den prestigefyldte hundeudstilling. Hundejerne tager til tider gustne kneb i brug - nogle beskyldes også for at mishandle deres egne hunde for at få dem til at vise sig frem på den bedst tænkelige måde.

De næste dage fortsætter undersøgelserne af den opsigtsvækkende sag.

For avisen The Sun var sagen om Jagger forleden den højst prioriterede historie.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.