Minister glad for udsigt til vækst

Økonomiminister Morten Østergaard finder det glædeligt, at Nationalbanken fortsat spår fremgang i økonomien.
Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fremlægger torsdag regeringens vækst-skøn for næste år. (Lars Krabbe/POLFOTO)
Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fremlægger torsdag regeringens vækst-skøn for næste år. (Lars Krabbe/POLFOTO) Foto: LARS KRABBE/POLFOTO

Det er glædeligt, at Nationalbanken fastholder sit skøn om, at dansk økonomi i år får en vækst på 0,8 procent, som vokser til 1,7 procent næste år og 2 procent i 2016.

Det siger økonomiminister Morten Østergaard (R) om Nationalbankens kvartalsoversigt, der blev offentliggjort onsdag.

- Der er endnu en gang grund til at glæde sig over, at de, der iagttager dansk økonomi, er enige om, at det bliver bedre næste år og endnu bedre i 2016, selv om vi i år har svagere vækst end ventet, siger Morten Østergaard.

Han fremlægger torsdag regeringens bud i Økonomisk Redegørelse. Den ventes at sænke skønnet i år, ligesom Nationalbanken i september næsten halverede sit vækstskøn for i år fra 1,5 til 0,8 procent. Han glæder sig især over, at flere får arbejde.

- Kan du selv fastholde regeringens skøn?

- Det vil vi få at se i morgen (torsdag), siger Morten Østergaard.

Regeringens skøn for væksten ligger i år på 1,4 procent i år og på 2 procent til næste år. Og med skønnet for i år ligger regeringens forventning til den danske vækst i den meget høje ende.

At Nationalbanken forventer mere gang i dansk økonomi, vil også skabe arbejdspladser. Beskæftigelsen ventes at stige med 25.000 personer fra 2014 til 2015 og yderligere 28.000 personer det efterfølgende år.

- Nationalbanken venter en styrkelse af det moderate opsving, som gradvist vil blive mere selvbærende, siger nationalbankdirektør Lars Rohde i en pressemeddelelse om Nationalbankens kvartalsoversigt for fjerde kvartal.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.